Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta zezate tu, kad sam se ja mogao potpisivati ćirilicom i slaviti 9. januar možete i vi. Dragam Čović
He he, izdadoše i vas europejci i nositelji, dragi naši Srbi.
Najaci su mi ovi urbani fgrcici,.Ta priča da je ćirilica i moje pismo kao bošnjaku ili hrvatu nije,ja tim pismom ne pišem i imam pravo na to i nije nikakva sramota ne znati ćirilicu čitati i pisati ne znam ni mađarski pisati i čitati jer nije moje pismo jel kontate?I zašto kad god eresovci zatraže dopis iz fbih na ćirilici dobiju ga a kad god mi na latinici oni se kao nešto uvrijede i ljute?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cirilica je pismo koje se u svjetskoj komunikaciji uopce ne koristi. Ono je samo kao pismo unutar pravoslavnih zemalja, tipa Rusija, Srbija…..Kome cete na cirilici poslat neki mail, pismo, poruku, bilo gdje u svjetu van drzava koje koriste cirilicu. Ja nemam nista protiv cirilice, dapace raznolikost je bogatstvo, ali je jasno da se ovdje cirilica koristi u politicke svrhe.
Sve je to ok. U Bosni su tri ravnopravna jezika Bosanski, Hrvatski I Srpski, tako stoji u Ustavu i dva pisma, latinica i ćirilica. Ne smije biti neko ravnopravni je od drugog, nego na slobodu korištenja. Jedino je ne ravnopravno pismo Bosančica, koje je autohtono pismo Bosne, od srednjovjekovlja, pa sve do austrougarske. O tome treba govoriti kao o zatrtom, ugroženom ž, ne ravnopravnom itd.
Znači i latinski se treba njegovati jer ga tečno priča,piše i čita ukupno 800 ljudi na kugli zemaljskoj?Izumro vam je jezik niste vi rusi da vas je 300 miliona ili kao što si naveo kineza 2 milijarde da je potrebno vaš jezik znati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka bolan ne rusite dobre odnose sa srbima naljutit ce vam se covic i dodik
Neće to proći na sudu RSa i onda ide na Ustavni sud BiH koji će osporiti taj zakon a Dodik i bratija će reći da ne priznaju odluke Suda BiH i eto ti pravnog poretka u banani.
treba uvesti cirilicnu i latinicnu Bosancicu, i cirilicni i latinicni Bosanski,, tako da se niko ne buni
Šta hoće, ako im se priča srpski, idite u Srbiju, ovo je Bosna, i maternji jezik je bosanski.
Ovo ne mogu da vjerujem. Probudili se i oni.
Konacno dodzose tobe i istu tikvu za pisanje.
Pošteno i latinica treba da bude isto zastupljena kao i ćirilica u RS-u, jer zakon kaže dva pisma kojima se piše su i ćirilica i latinica.
Zasto dozvoljavate uvrjedljive nickove? Zasto ne tretirate podjednako i nickove i tekst poruke? Uvedite zastavu pored nicka i vidjecete koliko je BiA botova iz Srbije aktivno ovdje. Odvratno je sta dopusta klix administrator.
Poceo je sex
Uvijek se nadje jedan da je protiv svojih interese. Tipicno🙁
Zna li Čović za ovo!?
WOW! Javili se Hrvati iz manjeg bh. entiteta 😲😲 Ja sam Bgm mislio da vas vise nema u manjem bh. entitetu, ali hvala Bogu tu ste. Samo nemojte za HDZ glasat, jer za njih svakako ne postojite 😶😶
Prc Milojko
joj cime se mi bavimo, koji je samo ovo show za mase gdje je vaznije pismo kojim pises nego imas li sta da jedes
Kasno Marko na Kosovo!😎