{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I danas ispred Parlamenta BiH "Kafa za JMB", očekuje se više stotina građana

12.6.2013. u 08:18
10
6
I danas ispred Parlamenta BiH "Kafa za JMB", očekuje se više stotina građana
10
I danas ispred Parlamenta BiH "Kafa za JMB", očekuje se više stotina građana
Foto: Klix.ba
Građanski bunt se nastavlja. Više stotina gađana i danas će se okupiti ispred Parlamenta na "Kafi za JMB".
Demonstranti već osam dana izlaskom na ulice Sarajeva zahtijevaju usvajanje zakona o JMB. Jučer su u Sarajevu organizovane masovne demonstracije, kojima je prisustvovalo blizu 10.000 osoba. Građani iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Zenice, Prijedora i drugih gradova BiH su zvižducima, pištaljkama, uzvicima, ali i zanimljivim transparentima poručili parlamentarcima da žele konačno usvajanje ovog zakona.

Parlamentarcima su dali ultimatum da do 30. juna donesu zakon o JMB te istakli da će se svakodnevno okupljati na "Kafi za JMB" u 11:55 sati ispred Parlamenta BiH.

Podsjetimo, demonstranti osim zahtjeva za usvajanje JMB traže formiranje državnog fonda solidarnosti iz kojeg bi se pomagalo liječenje građana. Također, od političara se traži i odricanje od 30 posto svojih primanja do kraja mandata u korist fonda te da učesnici protesta za JMB ne budu krivično gonjeni. Jučer su zatražili i rješavanje slučaja Sejdić-Finci i ubrzavanje puta BiH ka EU integracijama.

Očekuje se da će na današnje proteste, odnosno "Kafu za JMB" doći više stotina građana - penzionera, roditelja s djecom i mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: