|

Humanost na djelu, umjetnici za djecu bez roditelja "Duga"

Humanost na djelu, umjetnici za djecu bez roditelja "Duga"
0
S
Sarajevo-x.com
22.11.2010. u 23:59
1
komentara
0

dijeljenja
Humanost na djelu, umjetnici za djecu bez roditelja "Duga" Objekat "Duge" u Kulen Vakufu
Gradska Galerija "Bihać" i Bošnjački Institut "Adil Zulfikarpašić" udružili su snage i ove godine zajedno sa Centrom za nezbrinutu djecu "Duga" iz Kulen Vakufa organizirali slikarsku koloniju čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, nakon čega će biti orgnizirana aukcija.
Umjetnička djela koja su radili poznati umjetnici poput Mustafe Skopljaka, Admira Dade Mujkića, Salema Obralića, tako će 8. decembra biti na aukciji, a sav prihod ide u ruke djece bez roditeljskog staranja.

Aukciju će voditi prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Roderick Moore, popularni glumac Enis Bešlagić, te novinarka Aida Delić. Sarajevo-x.com prvo je javnost u poznalo sa umjetničkim djelima koja će biti ponuđena na aukciji u Bošnjačkom institutu.

Roderick Moore, Aida Delić i Enis Bešlagić za djecu Duge.

Ovo je svakako hvale vrijedan humani i humanitarni događaj i još jedna prilika da se ukaže na značaj koji "Duga" ima u našem društvu koje postaje sve više depersonalizirano, zarobljeno u materijalno i - neljudsko.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...