NVO altruista "Svjetlo"
0

Kupite bajramski dar na izložbi radova djece s umanjenim sposobnostima

FENA
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" u čijem su članstvu mladi ljudi s umanjenim sposobnostima najavila je povodom predstojećeg Bajrama prodajnu izložbu unikatnih radova svojih štićenika pod nazivom "Dar darujte, najmilije obradujte".

Izložba će biti otvorena od 6. do 8. septembra u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu na prostoru prekoputa apoteke u terminima od 8 do 16 sati te od 7. do 8. septembra u istim dnevnim terminima u holu zgrade DIP-a Kliničko-univerzitetskog centra na Koševu.

Novac od prodaje eksponata bit će upotrijebljen za nabavku materijala neophodnih za nastavak rada ArT LiNe kreativne radionice u kojoj su polaznici, štićenici asocijacije "Svjetlo", stvorili ove radove tokom ljeta svojom maštom i kreativnošću. Dio novca je predviđen i za nagrade polaznicima radionice.

Eksponati su mnoštvo keramičkih primjeraka, svilenih marama, slika na staklu, ukrasnih ramova i šolja, svijećnjaka, mirisnih sapuna i svijeća, kutijica za nakit, magneta, ogrlica, čestitki, ručno bojenih figura.

Sve to mogu biti prekrasni darovi za drage osobe u mjesecu darivanja, napominju organizatori.

Zahvalni su direktorima zdravstvenih ustanova u kojima će izložba biti postavljena Bakiru Nakašu i Farisu Gavrankapetanoviću, saopćeno je iz organizacije "Svjetlo".