{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roderick Moore, Aida Delić i Enis Bešlagić za djecu Duge

S
22.11.2010. u 14:59
0
4
Roderick Moore, Aida Delić i Enis Bešlagić za djecu Duge
0
Centar za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa, Gradska galerija "Bihać" te Bošnjački institut Adil Zulfikarpašić iz Sarajeva 8. decembra u prostorijama Instituta organiziraju aukciju djela bosanskohercegovačkih i regionalnih umjetnika. Novac sakupljen od prodaje umjetnina namijenjen je djeci bez roditeljskog staranja.
Riječ je o umjetničkim djelima koja su rezultat IX likovne kolonije za djecu centra "Duga" koja se održavala od 28. do 30. maja ove godine, po već ustaljenoj tradiciji, u Kulen Vakufu.

Sva djela koja će biti izložena na aukciji u Bošnjačkom institutu bit će 29. septembra postavljena na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje će biti izložena sedam dana, nakon čega se 15 odabranih djela biti izmještena u Bošnjački institut, gdje će ih zainteresirani moći vidjeti prije same aukcije.

Aukciju će voditi, potvrđeno je, Roderick W. Moore, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, novinarka Federalne televizije Aida Delić, te glumac Enis Bešlagić.

Sarajevo-x.com prvi objavljuju djela koja će biti predmet aukcije i koja možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Sve informacije o Centru za djecu Duga iz Kulen Vakufa možete vidjeti na njihovoj internet stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: