"Demokratija kontra Dejtona"
0

HSS-NHI održao predizborni skup u uskoplju

FENA
HSS-NHI održao je sinoć u Uskoplju predizborni skup tokom kojega su predstavljeni kandidati za Srednjobosanski kanton, federalni Parlament i Parlamentarnu skupštinu BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje HSS-NHI.

Tokom skupa prisutnima se obratio kandidat HSS-NHI-ja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Ante Čolak, koji je kazao kako Hrvati nemaju problem niti s Bošnjacima, niti sa Srbima, nego s dejtonskim sistemom "koji nas je izbacio iz zajedničke kuće".

"Zato je Dejton za nas i fašizam i komunizam i apartheid u jednom, i samo ga demokratija može poraziti. To je ono što radi HSS-NHI i po tome se razlikujemo od svih drugih na političkoj sceni", kazao je Čolak, dodavši kako HSS-NHI priznaje samo ono što priznaje čitav svijet, a to je Bosna i Hercegovina.

Obraćajući se prisutnima nosilac liste za SBK Anto Lozančić kazao je da Hrvati moraju prvenstveno biti međusobno jednakopravni, kao preduvjet ravnopravnosti s ostalim narodima u BiH.

"HSS-NHI je garancija da se neće upravljati Hrvatima Srednje Bosne na daljinski upravljač", obećao je Lozančić, naglasivši da samo izlaskom na izbore i svojim glasom za HSS-NHi Hrvati mogu opstati na ovim prostorima.

Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Drago Džambas poručio je kako će HSS-NHI osigurati prosperitet narodu, te da vjeruje kako će stranka osvojiti tri zastupnička mjesta u Skupštini SBŽ-a.

Džambas je pozvao birače da iziđu na predstojeće izbore i svoj glas daju HSS-NHI, navodi se u saopćenju.