Komentari (294)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa da falsifikujete orgilan ,kao sto ste na spomeniku u Tuzli falsifikovali ,sa izbacite Krst sa pocetka povelje i U IME OCA I SINA I SVETOG DUHA AMIN , a sa kraja da izbacite na koji je svetac donesena .
Povelja je donesena na DAN USEKOVANJA GLAVE SVETOG JOVANA KRSTITELJA , po starom pravoslavnom kalendaru to je 29. Avgusta tj. Na danasnji dan. Svima koji danas slave Krsnu slavu , SRETNA SLAVA .
@gooUser1566508010 Glavosjek Ivana Krstitelja po katoličkom kalendaru je 29.8. a po pravoslavnom 11.9. To je dokaz da Kulin ban nije bio pravoslavac. Doduše bio je neka vrsta heretika otpadnika od katoličke crkve mada je Crkva imala blagonaklon stav prema bogumilima koji su u kasnijoj fazi se vratili na katoličanstvo. Nažalost tada stigoše Turci i nikad više sreće ovdje
Sta ce vam ta povelja kada temeljni stub bos. drzavnosti stoji kao rusevina u Jajcu, a vi ne date da se vrati izvornom vlasniku - Katol. crkvi. U toj crkvi je okrunjen i posljednji bos. kralj i nedostatak sluha za restitucijom otete imovine Crkve je ovovjekovni pucanj u srce bos. drzavnosti jer je ta crkva bila mjesto krunidbe bosanskog suverena/ kralja i istinska je paradigma bos. drzavnosti. Nasilno je oteta od okupatora koji joj je dao i ime sultana-okupatora - kakvo ponizenje za BiH!
@PRAVAISTINA1: Logika ti je ravna nuli. Pa pitaj onda BH katolike tko su i sto su, a zna se da su 99.9% Hrvati. Naporan si i ti i ostali priuceni intelektualci kojima je Wikipedija vrhunac ekspertize. Zbogom.
Kulinov pisar je se zvao Radovan (Radovan dijak). Pismo na kome je pisana povelja je srpska srednjevekovna cirilica. Imena na steccima su vecinom srpska koja se koriste i danas. Ban Ninoslav u svojoj povelji svoje podanike naziva Srblin, itd... Bosna je cinjenica, jedna od srednjevekovnih drzava srpskog naroda. Bosnjaci su naravno Srbi.
STOP PARADI Zašto činite RAZVRAT koji niko prije vas na svijetu nije učinio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice ZLA prelazi! " U komentaru ovog ajeta stoji da se učenjaci slažu da je homoseksulizam zabranjen, te da je Lutov narod uništen jer je činio taj grijeh i jer je uživao u tome. Najzanimljiviji dio komentara jeste što, iako nisu svi učinili taj grijeh, uništen je čitav narod, jer je većina prešućivala taj gnusni čin!
zašto ne pojednostavite stvari.... Samo je jedan narod u povijesti imao banove, ban nije kralj nego vladar pokrajine, samo jedan narod daje imena djeci po djedu, sve države svijeta su okruglog ili kockastog oblika pa bi se dalo zaključiti da Hrvatskoj nešto "fali", koliko je se djece sa imenima Stjepan, Tvrko, Katarina, rodilo u Zagrebu a koliko u Sarajevu....
Rusija odbila jer smatra da Povelja Kulina bana, kao drugi dokument Slavena po starosti, jednako pripada i njihovoj historiji. I kad onda dusmani krenu kenjati cije je pismo, cija je drzava starija bla bla.. jbte se vise Bilo je i bice Bosne i Hercegovine. Dzaba vam sve. Uzalud vam zivot prodje u mrznji. Uzalud
Može se uraditi i ovjerena kopija kod nas u opštini
Ma da nam je ustupe na kratko, izgubili bismo je. Izgubili smo i dejtonski sporazum, a nećemo povelju. Dobila bi noge u sekundi
Nek nam rusi vrate ukradeno
Zna se ko je bio Kulin, zna se ko su mu otac i majka. Zna se ko ima pravo na njegovu povelju a ko nema.
U ime Oca i Sina i Svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem ..... i tako dalje .... Erdogan i njegove podguzne feslije na aparatima.
"...da Povelja Kulina bana bude ustupljena BiH. U dopisu se traži da u određenom periodu, Povelja Kulina bana bude vraćena u državu u kojoj je nastala i za koju ima veliki značaj." Kako to misli-da bude "ustupljena" ? Kako to misli da "bude vraćena" ?
PITAM SE DALI JE POSTOJALA HRVACKA? ZATO SU UKRALI KULINA BANA NEBIL GA NEKAKO PRISVOJILI. HVALA REDAKCIJI KLIX NA USTUPLJENOM PROSTORU. MISLIM DA ME NECE PO SEDMI
Nedavaj te ništa.. Možete dat samo šaku oraha.. Hahahaha
Nedavaj te ništa.. Možete dat samo šaku oraha.. Hahahaha
Cuj cara starobosanskom narodnom jeziku.Prvo je trebao pogledati kako izgleda bosancica pa se ne bi cudio sto je Rusi ne daju.
Izgubili ste Daytonski sporazum koji je star 25 godina, a ovaj bi zavrsio u starom papiru. Bolje neka ostane tamo gdje i jest