Ivo Josipović
0

"Hrvati moraju ostati u BiH, njihov broj se prepolovio"

SRNA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je večeras da su politički ciljevi Hrvatske cjelovita BiH u kojoj će tri konstitutivna naroda biti ravnopravna.

Josipović je, uoči posjete u srijedu, istakao da u BiH dolazi sa važnom porukom.

"Cilj moje posjete BiH je da se da novi zamah odnosima dvije zemlje, jer je BiH važan partner Hrvatske", rekao je Josipović za BHT i dodao da postoje velike mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata BiH i Hrvatske, kao i nastup na trećim tržištima. 

Josipović je naglasio da  je odnos hrvatskih političkih partija u BiH unutrašnja stvara te zemlje, te da očekuje da  će naredni izbori iznjedriti predstavnika Hrvata u BiH. 

Govoreći o izboru hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Josipović je naveo da će za njega partner biti onaj koga izaberu građani u BiH.  

Prema njegovim riječima, pitanje Hrvata u BiH biće riješeno.

Govoreći o mogućnosti izlaska Hrvata iz BiH na izbore u Hrvatskoj, Josipović je naglasio da tu postoje nesuglasice i da treba otkloniti postojeće animozitete i pronaći racionalno rješenje.
Govoreći o pitanju dvojnog državljanstva, on je napomenuo da Hrvati u BiH moraju ostati, jer se njihov broj prepolovio.

"Ako gledamo sa tog aspekta,  onda je cilj da Hrvati u BiH opstanu i nije dobro da postoji ovako uređen sistem dvojnog državljanstva", rekao je hrvatski predsjednik i naglasio da će Hrvatska pomagati BiH na putu ka EU i NATO.

Hrvatski predsjednik  Ivo Josipović dolazi u srijedu u prvu zvaničnu posjetu BiH, otkako je imenovan na ovu funkciju.