{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ustavne promjene u BiH uslijedit će nakon izbora"

F
30.3.2010. u 19:03
0
36
"Ustavne promjene u BiH uslijedit će nakon izbora"
0
"Ustavne promjene u BiH uslijedit će nakon izbora"
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Zagrebu s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, saopšteno je iz Ureda za informisanje HDZ-a BiH.
Tom prilikom Josipović se interesovao za aktuelne prilike u BiH i za položaj hrvatskoga naroda.

"Izuzetno me veseli što predsjednik RH Ivo Josipović odlično poznaje prilike u BiH. BiH je evidentno jedan od prioriteta u njegovoj politici i ono što će on raditi u predstojećem periodu kao predsjednik. Dobio sam priliku da ga iscrpno informišem kako ja danas doživljavam odnose u BiH kad su u pitanju ustavne promjene, ekonomska situacija i položaj hrvatskog naroda u BiH. Vjerujem kako će predsjednik Republike Hrvatske doći uskoro u službenu posjetu BiH kako bi se u Sarajevu susreo s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, te kako će posjetiti srednju Bosnu i Mostar", istaknuo je Čović.

Kada je riječ o ustavnim promjenama u BiH, Čović je naglasio kako će do njih doći nakon općih izbora, odnosno da je unutrašnji dogovor u BiH nakon oktobra mnogo realniji.

Također, Čović je upoznao Josipovića i s prijedlogom HDZ-a BiH koji se odnosi na novi ustav BiH, a koji na srednjem nivou vlasti predviđa četiri teritorijalne jedinice.

Sagovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, da se sva tri konstitutivna naroda i građani BiH trebaju dogovoriti oko novog ustava, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i da njena budućnost mora biti u evroatlantskim integracijama, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: