Zagreb
0

Izaslanstvo HDZ-a BiH razgovaralo s premijerkom Kosor

FENA
Izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem razgovaralo je danas u Zagrebu s predsjednicom HDZ-a i premijerkom Republike Hrvatske Jadrankom Kosor i članovima Predsjedništva HDZ-a Hrvatske.

Tom prigodom bilo je riječi o ustavnim promjenama u Republici Hrvatskoj i u BiH te o učvršćivanju saradnje spomenute dvije stranke.

Također, razgovarali su i o 11. izbornoj jedinici odnosno o načinu glasanja za tu izbornu jedinicu.

"Ako omogućavate ljudima da glasaju u 11. izbornoj jedinici, onda se moraju osigurati civilizirani uvjeti da ljudi i ostvare svoje pravo za to. Ne može se to ostvariti kroz 4 -5 glasačkih mjesta u BiH nego treba izračunati koliko je to glasačkih mjesta. Kroz jedno glasačko mjesto može proći 700 - 800 glasača, a ja osobno smatram kako bi bilo dobro zadržati zadnja dva broja glasačkih mjesta u BiH, odnosno, 122 – 124", istaknuo je Čović.

Tokom razgovora sugovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i da njezina budućnost mora biti u euroatlantskim integracijama.

HDZ Hrvatske snažno će podržati aktivnosti HDZ-a BiH na zaštiti ustavne pozicije hrvatskog naroda u BiH, navodi se u priopćenju.

Kada je riječ o aktivnostima HDZ-a BiH, Čović je istaknuo kako je HDZ BiH odlučio organizirati svoju političku aktivnost sa svim političkim opcijama u BiH.

"HDZ BiH će do kraja zaštititi ustavnu poziciju hrvatskoga naroda u BiH. Cilj HDZ BiH je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim općim izborima u BiH i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH", istaknuo je Čović tokom sastanka s hrvatskom premijerkom i članovima Predsjedništva HDZ-a Hrvatske.