Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
qurcu svirate, svugdje u svijetu izađeš napolje popušiš i vrati se unutra, sad eto ko u nas neko bitan ili to nešta znači, pa opšta je kultura da ne pušiš u prostoriji gdje su nepušaći, samo u nas hajvani hoče da imaju pravo da te truju, jer kao to je sloboda
A kafa i cigara,pa to je naš najveći ćejf
Pusi kuci i vani gusite narod po kaficima
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nepristrasno, nepušači su u izuzetno nepovoljnom položaju u odnosu na pušače. Ko pušačima daje za pravo da truju druge za stolom koji ne podnose duhan? Hvala.
pa ne moras da sjedis za drugim stolim, mozes i u parku da sjedis i gledas u sunce
Zbog smrdljivih cigareta i zagušljivog zraka, mi nepušači i ne idemo u kafane jer je tamo neidrživo! Nije ugostiteljstvo ispijati jednu kafu cijeli dan i ispušiti kutiju cigareta uz tu jednu kafu!
Jel gospodja pusila u kancelariji dok je radila za strance ili je izlazila ispred ulaza u zgradu i dudila garu ? Pitam za jarana
pateticno Bgm, ko god govori bilo sta protiv ovog zakona u glavi mu je samo licni interes a ne opce dobro
imamo sve setove zakona ko u evropi, samo jos da nam set zakona o ljudima i ljudskim pravima, recimo tipa da nam je minimalna pkara 1000KM da imamo pravo reci da ne zelimo raditi produzno i slicne stvari vezane za zivot i rad ljudi
Zabrinjava logika i egoizam predstavnika ugostitelja. Zakon treba zastiti nepusace od posljedica pasivnog pusenja, a ugostitelji obezbijediti uslove za to. Ako to ne mogu uraditi neka zatvore radnje, rade nesto drugo i ne ugrozavaju zdravlje neduznih gostiju nepusaca.
Kakva glupača majko moja...cijela Evropa ovako a ovi naši drugačije bi. Protivili su se ljudi i u Njemačkoj al nema brige..ljepota otići u Restoran il Kafić i kad dođeš kući mirišeš na parfem koji si koristio kad si krenuo,a pogotovo moje tijelo i zdravlje mi najvažnije. U Bosni odeš u Restoranu kad stol do tebe zapale njih 4 po cigaru i ti htio ne htio pušiš uz njih.
...mi smo ga popusili u svakom slucaju i prave papirne i "kožne"... :)
Možda će kafane izgubiti goste koji popuše kutiju cigara dok srču jednu kaficu cijelo popodne, ali će dobiti goste koji ne puše i koji uz piće poruče i sendviče, kolače.... Hvala Vam od srca na ovom Prijedlogu.
gospđo Feraget - MARŠ!
Pusac sam, i evo, jasno i glasno...ZA BRA NA...najhitnije...
Treba zabraniti ... odnosno odvojiti prostor za pusace ...
iepae bil ioi zabili
Ako hocete u EU,onda cete se morati prilagodjavati njima i uvesti zabranu pusenja,A u EU imas pravo da sebe trujes,ali nemas pravo da trujes druge ljude bez njihovog pristanka,jer to ne samo da je nekulturno,vec je i opasno po zdravlje.
Pušači treba da ga popuše. Jeb'te se vi i vaše pravo. Trujte se mimo ostalog naroda.
Ovo dvoje izgledaju kao da vec imaju rak pluca