BiH
99

HNS: Napad na Ivana Perića u Stocu je napad na državnu instituciju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vođeni demokratskim načelima, a poštivajući Izborni zakon Bosne i Hercegovine i izbornu šutnju koja je trajala do 19.00 sati, HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora oštro osuđuju napad na predsjednika Općinske izborne komisije Stolac, kao i nasilno ponašanje na biračkim mjestima u općini Stolac.

Stranke HNS-a osuđuju ovaj čin gdje se kako navode na brutalan način pokušava primijeniti sila kako bi se promijenila volja građana općine Stolac na demokratski vođenim izborima.

"Živimo u vremenu kada se borimo da pokrenemo Bosnu i Hercegovinu na njenom putu ka Evropskoj uniji, a ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju unazad", saopćeno je iz HNS-a.

Dodaju da je napad na predsjednik općinskog odbora Ivana Perića napad na državnu instituciju, bez obzira o kome se radi.

"Hrvatska demokratska zajednica BiH i stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor traže od mjerodavnih institucija da osobe koje su prouzročile ovakvo ponašanje napadajući predsjednika Općinske izborne komisije, a samim time i državu BiH, snose posljedice predviđene zakonom, a sve hrvatske građane u općini Stolac na staloženost i Hrvatski odgovor političkim i demokratskim sredstvima", stoji u saopćenju.