Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Logično je da nam Hrvati ugrožavaju vitalni nacionalni interes, do mjere da čak sami sebi hoće da biraju svoje parlamentarce na svim nivoima vlasti i svog člana Predsjedništva.
Treba donijeti zakon da se nakon izbora vlast mora uspostaviti u roku od najvise 2 mjeseca a ukoliko ne uspostavi da se automatski ponistavaju i prave novi izbori. Treba tzv. izborne pragove definisati tako da se sprijece koalicije vise od 2-3 stranke radi stvaranja vecine, s tim da se u obzir uzme izlaznost kao neki koeficijent. Ovim bi se napravile bitne izmjene i narod natjerao da nesto ucini.
@Shapat ... i da u slucaju ne postizanja nekog minimuma za ostvarivanje vecine bude drugi, pa i treci krug izbora... da se fino "prosije" i narodu bude jasno sta je izabrao a ne kao do sada, kandiduju se jedni i pokupe glasove pa daju nekim drugim anonimusima, trguju i muljaju mjesecima... stop izbornim prevarama!
Napravite hrvatima sve izmjene ustava da njima odgovara, ali samo da su nam oni sretni, sve druge ko j,,, balie pogotovo,
@Drinnsky Jel to znači da će Federacija biti manji entitet s obzirom na 300.000 arapa kako kažeš, koji će otkupiti bar 3 do 5% federalne zemlje, pa će federalni entitet imatii 47% teritorija , srpski 49%, a arapski 4%.
ove promicatelje... niko ne benda ni za suhu šljivu!
Koliko bi čekali da je redovna procedura ako se dva mjeseca ne očituju kada je hitna.