Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kanton Sarajevo uplaćuje dva puta više poreza od RS, a 57,64% više od ukupnih uplata u FBiH, zbog toga je priča o nepravednoj dodjeli sredstava Kantonu Sarajevo kroz 'ponder II' neutemeljena !!!
da ali uplaćuje više jer prije toga uzme više pa je onda logično da više troši. Da vidimo koliko bi trošili da imaju iste plate ista zanimanja u svim kantonima. Ili barem približna.
Uplaćuje zato što su sjedišta velikih firmi u Sarajevu (EP, BH Telecom BH Pošta, Željeznice, Državne institucije, Federalne...) EP treba da je sjedište u TZ, BH Telecom u Zenici, BH Pošta u Bihaću...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U svakoj zemlji glavni grad uzima i generira najvise samo je ovim seljacinama to problem
Pa izjednačite plate za ista zanimanja u kantonima pa onda gledajte podjelu po potrošnji. A ne uzima glavni grad nego čitav kanton. Grad i njegovu administraciju bi i mogli podnijeti ali kakve veze ima kanton sa glavnim gradom. Niste glavni kanton, to ne postoji u zakonu.
Svi bi na guzove od Sarajeva pare, koje sami uplaćuju, pod izgovorom vi ostalim Kantonima kradete, to je naše.... Niko nije kriv Zenici, Tuzli Mostaru i ostalim Kantonima što imaju slabije razvijenu ekonomoiju od Sarajeva.... Niko vam nije kriv što su u vašim Kantonima nesposobni i sve lopovi.... O ratite se onima koje ste birali i tražite više
KS je sve centralizovo, da bih taj Kanton na koncu i profitirao. Uzmite samo na primjeru sjedista HE na Neretvi Jablanica,gdje su prije nesto vise od 15tak godina sjediste prebacili iz Jablanice u EP BiH Sarajevo. A godisnja neto dobit Elektroprivrede je u najvecoj mjeri od 2000 GWh prosjecno proizvedenoj kolicini elektricne energije od Hidroelektrana na Neretvi. Uzmite cijenu po 100€/Mwh, doci cemo do cifre od 200 mil. Eura godisnje zarade koje se slijeva u KS a ne u HNK.
SDA dizao budzet godinama, ovim lihvarima malo milijarda i po, treba kupiti glasove neracionalnim dijeljenjem para
Decentralizacija da i drugi kantoni prodisu.
Svaka im čast!! Samo nek se izmjeni ovaj nepravedni zakon!!!
Ko gubi ko gubi ko gubi, mora tugu kriti, ko gubi ko gubi ko gubi jednom će sretan biti.
Mi nismo sposobni raspodjeliti novac ravnomjerno na svakog stanovnika to jest na kantone.Nije cudno sto je ovako stanje bez dogovora bilo gdje.Imam osjecaj za kratko vrijeme da se nece moci normalno ici iz jednog kantona u drugi.Vjerovatno trebat ce propusnice o podobnosti.
Harač i maltretiranje čitave BiH iz Sarajeva ,a koji opstaje i funkcioniše pomoću dugogodišnjeg uvlačenja i popularnosti u međunarodnim krugovima mora prestati ili će isti biti glavni grad samo Baš Čaršije.Sarajevska gotivna, kulturna raja bi da snima filmove,pući usne i živi na račun seljaka,koji je izborio ovu slobodu i državu- kakva je takva je,bolju ne zaslužujemo.
Učenike poslali u školu, pod izgovorom da su osigurane sve epidemiološke mjere (a nisu, niko nema masku, odgovorno tvrdim), a gospoda se prebacila online. Vlado KS, ministrice Hota...svaka vam čast ! 🤮🤮🤮😒😒
Kanton sarajevo troši više pa mu više i pripada. Da ali zašto troši više. Pa zato što ima ponder 2 pa dobija više. Znači kad se izjednače ponderi i drugi će trošiti više pa više i uplaćivati. Onda gledajte prema kriteriju potrošnje.
nakradna država koju je SDA učinila još više nakaradnom.Beograd se jeste gradio ali su iste plaće imali i oni u Beo a i oni u svakoj pripi*dini Jugoslavije pa je tako porodilja imala potpuno jednaka prava,doplatak(ako ga je bilo)je bio isti,učitelj je imao istu plaću,doktor,milicajac,bolesnik isti besplatni lijek,penzioner istu pomoć.Sad samo Sarajevo sve to ima više i bolje.Jedan primjer,pravnica u Sarajevu u MUP-u je imala 400 KM veću plaću nego pravnica u Visokom.
Sa druge strane isto tako zdk i tk nikom ne uzimaju ništa nego ono što njima pripada
Okk
Ajde ba..ebo vas expo i skijanje u francuskoj.. treba puteve po bosni pravit
Ova sarajevska trojka... upala im kasika u med.. a ostatak bosne ko ebe
Oni bi porodiljama 1000 davali..a putevi nam ko u ruandi.. 1000 maraka porodilji treba da muz obezbjedi..a ne drzava..i onda se cudimo sto smo sve vece hantrage
PRIKAŽI ODGOVORE (1)