Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valja letit sa ovim odltajmerima
Sta su pomagali u vazduhu,narod pobudalio pa poceo letiti.To su djavolje rabote,droge neke ko ce mu ga znati.A svasta,da ne procita ne bih vjerovao
Moze li se kako nabaviti jos tih helikoptera
Dakle godisnje po 220 sati,ili ti dnevno manje od sata,ovako malo drugacije izgledaju cifre...
@petjezeraBN - ne lupaj, to koliko je sati provedeno u vazduhu nije bitno, bitno je da su pomogli kad god su mogli. Pa neće valjda letjeti u spasilačke misije i kad ih niko ne zove. šta bi trebalo, da sad istresaju vodu glumeći gašenje požara ili da spuštaju svakog planinara koji se popne na neki od vrhova
jos samo da imaju helikoptere da valjaju a ne ove jos iz vjetnama sto su nam za veliku cijenu prodali, samo gledas kad ce se u letu raspast.
Konkretno UH-1H , tj ove iz Vijetnama smo dobili kroz program Opremi i obući za VFBiH 1997-e godine džabe. Godišta su od 1965 do 1974 i mislim samo da jedan (1974 god) nije služio u Vijetnamu.
Umjesto sto tolike pare daju na vozni park, bolje da uloze u helikoptere nove. To bi bila extra investicija
Svaka čast našim pilotima, nisu educirani za gašenje požara ali ipak to rade. Sjetite se poplava iz 2013 te, momci su dali svoj maksimum. Lete na jako zastarjelim helikopterima i isteklim resursima. To su prave momčine bez obrijanih nogu i počupanih obrva.
neka su zivi i zdravi kad dobiju dozvolu od nasi politicara oni i pomazu
Znali su oni i nepoletjeti radi upaljene rezerve za gorivo
@Bombonica2305 imaju atest za plin,ugradili smo mi njima plin,sto je sigurno sigurno