{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona

F
29.11.2013. u 12:48
5
6
HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona
5
HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona
HDZ BiH izašao je iz Vlade Livanjskog kantona, potvrdio je za agenciju Fena ministar finansija u Vladi Kantona 10 i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Branko Ivković.
Kao razlog izlaska iz vlasti Ivković navodi prekid koalicijskoga sporazuma od strane HDZ 1990 i nepoštivanje toga sporazuma od predsjednika Vlade Livanjskog kantona Nediljka Rimca, što je dovelo do toga da su SNSD i SDA donijeli odluku da taj sporazum više ne vrijedi.

U vezi s daljnjim aktivnostima ministara u Vladi koji dolaze iz HDZ-a BiH, Ivković je kazao da će normalno dolaziti na svoja radna mjesta i odrađivati tehničke stvari u okviru svojih ministarstva s tim da neće dolaziti na plenarne sjednice Vlade.

"Očekujemo potez predsjednika Vlade ili Skupštine LK-a koji moraju nešto učiniti da se ova situacija razriješi", kazao je Ivković.

Naime, iz Vlade ovog kantona još ranije su istupili ministri SNSD-a i SDA, a kao razlog naveli su pucanje u međustranačkih dogovora i sporazuma.

Problemi u funkcioniranju Vlade LK-a počeli su insistiranjem SNSD-a, kao koalicionog partnera, da smjeni svoga ministra rada, zdravstva i socijalne skrbi i prognanih u Vladi LK-a dr. Darka Horvata, što predsjednik Rimac nije prihvatio obrazloživši na konferenciji za medije da u tom zahtjevu za smjenu nijedan argument nije valjan da bi se poduzeli određeni koraci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: