{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona

F
29.11.2013. u 12:48
5
6
HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona
5
HDZ BiH izašao iz Vlade Livanjskog kantona
HDZ BiH izašao je iz Vlade Livanjskog kantona, potvrdio je za agenciju Fena ministar finansija u Vladi Kantona 10 i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Branko Ivković.
Kao razlog izlaska iz vlasti Ivković navodi prekid koalicijskoga sporazuma od strane HDZ 1990 i nepoštivanje toga sporazuma od predsjednika Vlade Livanjskog kantona Nediljka Rimca, što je dovelo do toga da su SNSD i SDA donijeli odluku da taj sporazum više ne vrijedi.

U vezi s daljnjim aktivnostima ministara u Vladi koji dolaze iz HDZ-a BiH, Ivković je kazao da će normalno dolaziti na svoja radna mjesta i odrađivati tehničke stvari u okviru svojih ministarstva s tim da neće dolaziti na plenarne sjednice Vlade.

"Očekujemo potez predsjednika Vlade ili Skupštine LK-a koji moraju nešto učiniti da se ova situacija razriješi", kazao je Ivković.

Naime, iz Vlade ovog kantona još ranije su istupili ministri SNSD-a i SDA, a kao razlog naveli su pucanje u međustranačkih dogovora i sporazuma.

Problemi u funkcioniranju Vlade LK-a počeli su insistiranjem SNSD-a, kao koalicionog partnera, da smjeni svoga ministra rada, zdravstva i socijalne skrbi i prognanih u Vladi LK-a dr. Darka Horvata, što predsjednik Rimac nije prihvatio obrazloživši na konferenciji za medije da u tom zahtjevu za smjenu nijedan argument nije valjan da bi se poduzeli određeni koraci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: