BiH
1.1k

Halilović: Ako pobijedim objavit ću rat mafiji, ako izgubim mafija će potpuno preuzeti BiH

Klix.ba
U sali Narodnog pozorišta u Zenici, te istovremeno u Kulturnom centru u Goraždu BPS-Sefer Halilović održao je dva svoja predizborna skupa i tribine na kojima je građanima ovih bh. gradova predstavio svoje kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim oktobarskim izborima.

Predsjednik BPS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH obratio se građanima Zenice dok su se u Goraždu javnosti predstavili kandidati BPS-a iz ove bh. opštine i BPK kantona.

"Pokušajte razborito gledati na stanje oko vas i glasati i srcem i razumom. Pričaju nam o MAP-u i EU sa jedne, grade nam inat crkve i postavljaju krstove sa druge strane. Ne sluti to na dobro. Ode nam narod, mladost nam bježi iz zemlje. Nemamo više kud nazad: iznad Sarajeva su zakucali tablu sa četiri "S", iznad pobijenih Srebreničana su digli inat crkvu, iznad Mostara osvajački krst. Znajte da ko to radi, taj ima namjeru da ponovo pokuša ući u sva ova mjesta i završiti ono što je započeo", istakao je Halilović.

"Ja sam već jednom bio član Predsjedništva Republike BiH. U ratu, kada je to imalo težinu. Bio sam i ministar i parlamentarac. Iskreno, sve što sam mogao postati, ja sam to već bio. Moja kandidatura je radi države jer ako dopustimo da se rušenje i ponižavanje države nastavi bojim se da će BiH uskoro doći kraj što radi naših tradicionalnih neprijatelja što radi domaćih izdajnika i profitera. Ako pobijedim u utrci za Predsjedništvo BiH idemo po našu Republiku a mafiji, svake vrste, objavljujemo rat. Ako izgubim, bojim se da će mafija potpuno preuzeti našu zemlju a onda će svaki naredni izbori biti besmisleni", zaključio je Halilović u svom obraćanju Zeničanima.