Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"u interesu svih građana da taj vrlo bitan sektor u društvu bude funkcionalan i efikasan" Jeste, isto kao voda, prevoz i sve drugo. Samo ste sve to upropastili prekobrojnim zaposlenicima i prevelikim platam po kolektivnim ugovorima, pa se izgubio smisao da se prvo gleda zašto imamo vodovod, Gras, policiju. Nego sve te službe ne rade dobro svoj glavni posao, već se najviše bore za svoja prava i plate.
I ako vam to urede vi cete onda biti jaci otpor gradjanima u borbi za osnovna ljudska prava. Lijepo, bas onako lijepo.
Po ovom naslovu zaključilo bi se da su policajci u KS do sada plaćani onako, OD OKA ... !!!
Prvo da se razgovata o učinkovitosti i restruktuiranju kako bi se stvorila organizacija primjerna glavnom gradu. Ovdje caruje razbojništvo, krađe, obijanje stanova, paljevine i krađe vozila. Nacionalna bruka i sramota, da ljudi zbog straha od oštećenja ili krađe zaobilaze GLAVNI grad. Mučno je gledati ujutro kako stranci i domaći pored slomljenih prozora sačekuju policiju radi uviđaja. Ko će ponovo doći kad ti jednom zagorčaju život?
A kod Nefića uvijek "smanjen kriminal u odnosu na isti period prije". Ma nije to tema uopće, ni za policiju ni za političare. Je li ko čuo premijera i ministra da se tim bave? Možda jedan zastupnik kojeg ignorišu.
Upavo danas Parlamet BiH odobrio povećanje plata na državnom nivou, policajcima za 50 a rukovodiocima i do 400 KM, danas traži policija u Kantonu Sarajevo, prekosutra u Zenici... šta čekaju, zašto ne traže u RS, ostalim kantonima, zašto ćuti vojska, ljekari. A sve pod vidom nekog usklađivanja, kao nije ništa 10 mil. Da li su zbog toga "cestovne akcize" pitanje života i smrti?
dobar decko castan i posten