Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa to je uvijek bilo da se raspisivajem konkursa za projekte otvoreno i legalno prikupljaju ideje. Samo naivni misle da će od toga imati neke koristi, da će unovčiti svoje znanje!
@vjernik Isto sto je bbi pokusala uradit preko hayata, al skonta raja brzo..
UNDP nije onaj prijasnji!! Ovo je produzena ruka HOBOTNICE! Par imena, na fb povezat im postove i vidi se odmah funkcija spojenih posuda! Cuj marnuli ideju :(((( znate kako je to tesko za psihu, jer tako ti ne ukradu jednom nego imas osjecaj da te stalno kradu...to mirise samo na SDA hobotnicu! Jesen stize dunjo moja!
Logicno, pa sta ste mislili genijalci, da je glavni cilj ovih takmicenja da se neko nagradi i to je to? Filantropija? Samo glupani mogu svoju ideju (ako stvarno vjeruju u nju) tako za dž prijaviti na takmicenju ovog tipa i izloziti je, pa gdje vam je mozak........Googlajte malo pametnice, ovo je i u svijetu uobicajena stvar........ko ima pare sjedi i ceka da mu se servira ovako nesto i ulozi........
@babuka10 Nisu bas, ovdje smrde 'nasi'...
Podrska studentima, raji koja se bori i svim slobodnim ljudima! Nikakvih problem nema da se blokira rad ovog UNDP-a, nekim protestom..cak i onaj virtuelni...jer raja mora da sazna! Gmazovi jedni hobotnicarski, ubijate nadu svim evo dosao red na ove mlade ljude da spoznaju to na svojoj kozi :((( Nedajte se mladi lavovi!
@aleminho I ovdje su domaci krimici, nista stranci...kad si vidio stranca lopova kod nas? ono par njih, ostalih 98.99% sve NAS go lopov, zapamti to! Sve je to propaganda kako stranci 'kontrolisu'..kaem ti sve nas lopinas.
UNDP nije onaj prijasnji!! Ovo je produzena ruka HOBOTNICE! Par imena, na fb povezat im postove i vidi se odmah funkcija spojenih posuda! Cuj marnuli ideju :(((( znate kako je to tesko za psihu, jer tako ti ne ukradu jednom nego imas osjecaj da te stalno kradu...to mirise samo na SDA hobotnicu! Jesen stize dunjo moja!
https://youtu.be/lDQo_w_S82g A oni malo od ovih iz Dubrovnika ukrali- evo video iz 2014-te Nebrukajte se ovakvim objavama, pametne kante postoje već 20 godina i postoji bar 10 proizvodjaca. Najobičniji ultrasonicni senzor sto mjeri daljinu do smeća. To je kao da su izjavili da su izmislili struju i auto. Kakva glupost.
Znate napraviti pametnu kantu, e sad u nju bacite mozak...
Nemam pojma o ovom ali znam ponesto o razumu...kazu iz UNDP-a da Rad nije ucestvovao a onda kazu da su dali Radu na upravljanje...banditi nemi pokrali vas tuzite ih obavezno
nista potpisali ugovor, niste otisli u zavod za patente, svaka skola se placa. Sta je Edison ukrao sve Tesli....
Strani donatori i njihove prljave pare
Ne volim kad sam u pravu kod ovakvih stvari, ali hackaton je OBICNA PLJACKA IDEJA. Kome to nije jasno, nek razmisli. Organizatori to rade upravo da bi pljackali ideje. Ideja se cuva samo i samo za sebe, patentira ako je stvar i nikom se o njoj ne prica u tom smislu. Isto vrijedi za software. Ne idite na hackatone. Sam korijen rijeci hacking znaci krasti.
Dotle je došlo, da se i smeće krade!
Ako nisu patentirali projekat, ovi su im legalno oteli ideju.
Sad ih zeznite i izmislite pametnu vreću za smeće !
Ovaj UNDP ti dođe nešto kao civilna zažtita.
UNDP provodi programe i za svoje usluge naplacuju ogroman novac. Radi se se o gomili administratora koji su zaštićeni diplomatskim statusom i vanporeznim olakšicama. Ponašaju se kolonizatorski i ovaj slučaj je tipičan primjer, UNDP radi šta hoće a rezultati, naroćito u posljednje vrijeme, su katatrofalni. Rekonstrukcija arhitektonskoga fakulteta kroz njihov program je u toj mjeri loša da sa svakom kišom fakultet je potopljen. I niz drugih primjera.