BiH
78

Grujičić: Duraković bi bio destruktivni faktor ukoliko bi ostao da radi u Općini Srebrenica

Piše: S. H.
Mladen Grujičić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Grujičić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Grujičić, novoizabrani načenik Općine Srebrenica za Klix.ba je kazao da bi Ćamil Duraković bio samo destruktivni faktor, ukoliko bi ostao raditi u Općini Srebrenica.

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH objavila utvrđene rezultate lokalnih izbora, jasno je da je novi načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je bio zajednički kandidat srpskih stranaka.

Iako se još uvijek ne miri s porazom Ćamil Duraković je po svemu sudeći sada već bivši načelnik općine koaj je bolna tačka svih Bošnjaka zbog počinjenog genocida 1995. godine.

Duraković je prije izbora za načelnika Srebrenice radio u Administrativnoj službi općine Srebrenica na upravljanju Centrom za pružanje usluga građanima te kao savjetnik Načelnika opštine za međunarodne odnose. Iako se još uvijek ne zna da li će Duraković ponovo na staro radno mjesto ili ne, Grujičić smatra da bi njegov protukandidat na lokalnim izborima bio samo destruktivni faktor u tom gradu.

"Duraković bi bio samo destruktivni faktor, kao što je bio i do sada i ako bi ostao raditi u Općini, to bi mu bio zadatak, isključivo destrukcija i spletkarenje", kazao je Grujičić za Klix.ba.

S druge strane Grujičić je u jednoj od ranijih izjava kazao da se ništa neće promijeniti kada je u pitanju obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici te da on poštuje sve žrtve.

Sa izbornim rezultatima koji su utvrđeni ne mire se ni srebrenička udruženja koja su danas podnijela prijavu protiv svih članova CIK-a, kojima se između ostalog zamjera to što nisu sankcionisali Grujičića jer je o Srebrenici i genocidu imao neprimjerene izjave.