Komentari (211)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Modra boja na bijelome platnu Šest ljiljana vezenih u zlatu..." :)
Hehehehe, zastava naša bosanska?Pa zašto onda onolika hajka pred popis stanovništva 2013.godine?Hajka da se ljudi ne popisuju kao BOSANCI? Licimjerstvo s dna kace.Naša bosanska a bosanci na popisu "ostali"?Poput Roma,Rusina,Jevreja i drugih OSTALIH!A ko bosanska zastava ljiljan?
Zec...pojest će te mržnja...opusti se
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
dobri moj profa ti k'o da si prespav'o 20 godina..
Kao prvo on je bosnjacki vazal, prema tome ovo niposto nije stajaliste cjelokupne nebosnjacke javnosti. Drugo, ljiljane postujem jer imaju svoju povijest i tezinu Trece, BIH je drzava kompromisa. Kako je moglo se ocekivati da Srbi prihvate ljiljane ako je legalna oruzana sila zemlje koja je imala ljiljane kao zastavu ratovala protiv drzavljana BIH srpske nacionalnosti? Cetvrto, pricu o himnoj neka ostavi nekome drugome. I Spanjolska nema himne, pa niko se ne buni
peto a zar aktuelna zastava u cetnitetu nije koristena u ratu? Licemjeri su mi najgori ...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
zastava sa ljiljanima ima istoriski znacaj a izgleda kraljevski i ja sam se milion puta pitala zasto su nekom smetali ljiljani....ali sta mozemo ...
Grebo: Nikad mi niko neće objasniti zašto je zastava s ljiljanima nekome smetala? Odgovor: Previše je gopodstvena, nema krstova, pa nije ni Balkanska ni Europska! a " Naši ublehaši je prodadoše! No, u srcu je ostala, pojaviće se i na nebu!
Pa samo budala priznaje žuto-plavu zastavu................Ljiljani su zastava BiH
Edmund hilary: Kao prvo moj cijenjeni profesor zdravko grebo je Bosnjak, Drugo, po toj logici ratnih zastava, automatski treba zabraniti trobojnici zastavu RS koja je danas zvanicna jer ne samo da e pod tom zastavom izvrsena agresija na BIH nego i pocinjen genocid
Jarane, zastava RS nije drzavna isto kao ni zastave pola entiteta Federacije sa polumjesecima
Zec. Zecevic: Sta sad tu nije jasno? Drzava se zove Bosna i Hercegovina i zastava je i bosanskohercegovacka znaci svih gradjana i drzavljana BIH, a etnicka pripadnost Bosnjaka i njihova privrzenost BiH i ovoj zastavi ne osporavaju njen pridjev bosanska zastava
pa mi da smo i krst/kriz stavili na nasu zastavu, i to bi im smetalo
DRAGI GREBO, OTIDJI U FRANCUSKU, TAMO CES NACI DA SU LJILJANI SIMBOL "HERETIZMA" PUNO VISE NEGO KATOLIKA. INACE U BOSNI POSTOJI JEDAN SPECIFICNI LJILJAN U PRIRODI I RASTE VECINOM U BIH, "LILLIUM BOSNIACUM", TAKO DA NISAM SIGURAN DA LILJANI NA SREDNJEVJEKOVNOJ ZASTAVI BOSNE IMAJU BILO KAKVO OBILJEZJE OSIM TOGA DA JE TO SPECIFACAN LJILJAN BOSANSKI KOJI SE MOZE NACI SIROM BOSNE.
Sto se tice ljiljana, nemojmo zaboraviti da neki tvrde da su zapravo Bosnjaci Goti i ne samo oni i Himmler je to tvrdio, a svi znamo da Gota ima u juznoj Francuskoj, tamo gdje ima najvise ljiljana kao simbola, da je njihov simbol uz svastiku koju mozemo naci i na steccima u Bosni, ljiljan jedan od najcescih simbola. Medjutim ja vjerujem da je lilium bosniacum (cvijece) zapravo simbol srednjevjekovne Bosne, jer ako vidimo zvanican grb srednjevjekovne Bosni koji je uklesan na tvrdjavi u Jajcu, mozemo vidjeti da je to zapravo cvijece lilium bosniacum, a ne vjerski simbol ljiljani. http://ts3.mm.bing.net/th?id=HN.608038932552681698&pid=1.7 http://kons.gov.ba/html/slike/1117464947.jpg
Isto tako, koje boje je lilium bosniacum? Zlatno zute. Zlatni ljiljani (lilium bosniacum)? http://static.panoramio.com/photos/large/22930351.jpg Kada cvijetaju, posto su okrenuti ka dole, kad ih se ispravi, voila, isti oblik kao na grbu i zastavi srednjevjekovne Bosne, ista boja, zlatno zuta.
http://bet365.blogger.ba/ 100 posto bonus na ***zit !
Zato treba da mi koji volimo BiH stalno ističemo zastavu sa šest ljiljana, na kulturnim, političkim, vjerskim, nacionalnim, sportskim i dr. manifestacijama.
Cetnicki element je dosao u Bosni stim da su turci dovodili srbe i ostale vlahe kao kmetove u Bosnu. Za vrijeme Juge su srbi preseljavali srbe u Bosnu i Hrvatsku iz demografsko politicki razloga...
Jap, dio gdje Dodik zivi, Lijevce Polje, to prvog svjetskog rata, zajedno sa Blukom izrazito bosnjacki. Nakon WW1, srpski krmouzgajivac kojeg su oni proglasili kraljem, protjerava u takozvanoj "agrarnoj reformi" domicijelne Bosnjake, pljacka im svu imovinu, mnoge su i ubili i opljackali, pa onda tu naseljavaju "Solunce" Srbijance koji su utekli ispred Austrougara preko Prokletija na Krf. Krmouzgajivac im je jos na Krfu obecao da ce ih naseljavati po Bosni. Jebiga, cetnici iskoristili trenutak i uvukli se u dupe velikim silama (Rusiji, Francuskoj i Engleskoj) i dobili na tacni Bosnu, i ako su utekli na Krf vise nego nakon Oluje u Srbiju, i ako su ih Francuzi i Englezi spasili u zadnji cas, i ako su sa Krfa cetnici isli iza Francuza, kao srpske seljanke iza partizana kad su ulazili u gradove sirom Bosne i naseljavali se u ukradenu imovinu.
ZAPAMTITI, "AGRARNA REFORMA" IZMEDJU DVA SVJETSKA RATA JE ZAPRAVO BILA MASOVNA PLJACKA BOSNJACKE IMOVINE I ZEMLJE PO BOSNI, NJIHOVO PROTJERIVANJE ILI LIKVIDIRANJE I NASELJAVANJE CETNIKA "SOLUNACA" KOJI SU UTEKLI ISPRED AUSTROUGARA IZ SRBIJE PREKO PROKELTIJA NA KRF. TO JE OGROMNI ZLOCIN, PREMA NEKIM PROCJENAMA 200 000 CETNICKIH PORODICA SA KARPATA I IZ PASALUKA JE NASELJENO IZMEDJU DVA SVJETSKA RATA U BOSNI. MALI DIO JE ODSELIO NAKON WW2 U BOGATIJU VOJVODINU, KAKO BI SRBI TAMO POKLOPILI BROJCANO NJEMCE, MADJARE I HRVATE. UGLAVNOM GENOCID NAD NJEMCIMA NAKON II SVJETSKOG RATA, JE IDENTICAN GENOCIDU U MIRU NAD BOSNJACIMA IZMEDJU DVA SVJETSKA RATA. TO ZNACI, BOSNJACIMA BOSNE I NJEMCIMA VOJVODINE JE ODUZETA SVA IMOVINA, TACNIJE OPLJACKANA, A ONI SU PROTJERANI ILI UBIJENI. U NJIHOVA IMANJA SU NASELJENI VLASI (ASIMILIRANI U SRBE) SA KARPATA I IZ PASALUKA (DANASNJA UZA OD UZE SRBIJE).
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
1000 godina su mnogi spominjali u svojim političkim programima i snovima o carstvima!
1000 godina se spominje i kao "božije carstvo na zemlji" pred sudnji dan?
Bosnjaci jesu sad po vjeroispovjesti muslimani ali su bili bogomili i katolici prije dolaska turaka. Svi danasnji Bosnjaci i Hrvati u Bosni su potomci dobri bosnjana...
Je li barem nekoliko ili neka grupica među njima bila pravoslavna:koliko se sjećam ona mi bosnačica nešto previše liči na ćirilicu?Pa rekoh da možda nije koji pravoslavac zalutao među tu skupinu "dobrijeh"?Nešto kao dabro bosanska parohija?
@ Zec - opet sereš. Evo ti potvrda ako se toliko raduješ...ja sam istražio i otkrio da su moji porijeklom bili Crngorci i ako te raduje vjerovatno i pravoslavci...ali me zaboli K...c za pravoslavlje a i za Islam. Draže mi je čitati Nitzchea i čak i Marxa... a to što su neki postali od pravoslavaca ne znači da će snjima ili od njih (Četnika) završiti, jer Četnici će sami sa sobom završiti kad im ostane samo Beogradski pašaluk.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zastava sa ljiljanima je rodni list Bosne a njen grb je pecat da je ta drzava stara 1000 godina. a ne 20 ili 50 ili 100 godina. eee zato dusmanima Bosne ta zastava smeta.
necu zvijezde i geometrijska tijela moji su LJILJANI I PODLOGA BIJELA !
Zivjela Republika Bosna i Hercegovina sa zastavom sa ljiljanima!!!