{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gratz: Tražimo izvještaj o posljednjim aktivnostima policije RS-a

7.5.2015. u 14:50
567
43
Gratz: Tražimo izvještaj o posljednjim aktivnostima policije RS-a
567
Gratz: Tražimo izvještaj o posljednjim aktivnostima policije RS-a
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Naša stranka upozorava da Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ima punu oprativnu, kadrovsku i finansijsku strukturu za provođenje istraga u vezi sa krivičnim djelima terorizma, te da entitetske strukture ne mogu na terenu djelovati bez koordinacije sa nadležnim državnim institucijama.
"Činjenica je da MUP RS-a tretira obdaništa i vjerske objekte kao legitimne mete pretresa, a privođenja su izvedena na takav način da imaju efekat zastrašivanja manjinskog povratničkog stanovništva. Tražit ćemo od nadležnih državnih institucija da nam dostave izvještaj o postupanju policije RS-a, ko je privođen, zašto, koja vrsta obrade je izvršena nad privedenim licima, te na osnovu čijeg naloga je policija djelovala," rekao je Dennis Gratz, zastupnik u Parlamentu Federacije.

"Ne smijemo zaboraviti da teme koje zaoštravaju odnose između bošnjačke i srpske etničke zajednice najviše odgovaraju Miloradu Dodiku i SNSD-u, čija se stolica zaljuljala posljednjih par mjeseci. Sada će posrnuli režim spas tražiti u održavanju tenzija, pri čemu se oni pokušavaju nametnuti kao zaštitnici uzvišenih 'nacionalnih' interesa," zaključio je Gratz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: