{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vasić: Ne pravi se policija "koja će tući narod"

F
31.3.2015. u 13:46
3
11
Vasić: Ne pravi se policija "koja će tući narod"
3
Vasić: Ne pravi se policija "koja će tući narod"
Gojko Vasić
Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić tvrdi da se u RS-u ne pravi policija "koja će tući narod".
Komentirajući izjave predstavnika SDS-a da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUPRS-a da bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma, Vasić je to negirao, navodeći da se radi na poboljšanju unutrašnje organizacije i sistematizacije u policiji RS-a.

"Iz Uprave policije bit će izdvojena jedinica od 300 ljudi i formirana nova uprava. To je jedinica koja je zadužena za obezbjeđenje lica i objekata i ne znam na osnovu čega je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić izjavio da neko pravi policiju koja će tući narod", potvrdio je Vasić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da će ta jedinica biti zadužena i za osiguranje predstavnika RS-a i da će biti formirana uprava za borbu protiv terorizma.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ranije je ustvrdio da postoje provjerene informacije da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUPRS-a da bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma.

Bosić je tada kazao da bi stvarna namjena te jedinice za borbu protiv terorizma ustvari bila zaštita aktuelne vlasti.

"SNSD i Dodik već duže vremena prave pripremu i priču o unutrašnjim i spoljnim neprijateljima, pokušavaju opoziciju predstaviti kao neprijatelja koji sarađuje s međunarodnom zajednicom, a potom i s bošnjačkim strankama. Sve to, po njihovom scenariju, znači da su oni neprijatelji koji ruše RS, a ako su neprijatelji koji ruše RS vlast ima pravo da krenu u zaštitu RS", kazao je Bosić, naglašavajući da je to veoma opasna postavka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: