BiH
3

Vasić: Ne pravi se policija "koja će tući narod"

FENA
Gojko Vasić
Gojko Vasić
Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić tvrdi da se u RS-u ne pravi policija "koja će tući narod".

Komentirajući izjave predstavnika SDS-a da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUPRS-a da bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma, Vasić je to negirao, navodeći da se radi na poboljšanju unutrašnje organizacije i sistematizacije u policiji RS-a.

"Iz Uprave policije bit će izdvojena jedinica od 300 ljudi i formirana nova uprava. To je jedinica koja je zadužena za obezbjeđenje lica i objekata i ne znam na osnovu čega je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić izjavio da neko pravi policiju koja će tući narod", potvrdio je Vasić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da će ta jedinica biti zadužena i za osiguranje predstavnika RS-a i da će biti formirana uprava za borbu protiv terorizma.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ranije je ustvrdio da postoje provjerene informacije da SNSD-ova vlast radi na reorganizaciji MUPRS-a da bi se napravila stranačka policija, a pokriće za njenu stvarnu namjenu bi bila borba protiv terorizma.

Bosić je tada kazao da bi stvarna namjena te jedinice za borbu protiv terorizma ustvari bila zaštita aktuelne vlasti.

"SNSD i Dodik već duže vremena prave pripremu i priču o unutrašnjim i spoljnim neprijateljima, pokušavaju opoziciju predstaviti kao neprijatelja koji sarađuje s međunarodnom zajednicom, a potom i s bošnjačkim strankama. Sve to, po njihovom scenariju, znači da su oni neprijatelji koji ruše RS, a ako su neprijatelji koji ruše RS vlast ima pravo da krenu u zaštitu RS", kazao je Bosić, naglašavajući da je to veoma opasna postavka.