BiH
90

GRAS-ovi sindikalci pozvali radnike da pokrenu vozila

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U nastavku hitne sjednice Skupštine KS poslanicima se obratio zamjenik predsjednika Sindikata preduzeća GRAS-a Amir Muminović koji je pozvao uposlenike GRAS-a da se vrate na svoja radna mjesta i pokrenu saobraćaj.

"Na brojnim sastancima kojim su prisustvovali i predsjednik Nadzornog odbora i Skupštine preduzeća Sindikat je pozivao radnike da pokrenu saobraćaj. Pozivam vlasti da se konačno uključe u rješavanje ove firme jer je ona na koljenima. Neko je firmu doveo do milionskih gubitaka, a ako se to ne riješi ispaštat će radnici i njihove porodice koji nisu krivi. Ja i moje kolege smo u misiji da saobraćaj krene jer nam je to svima u interesu", rekao je Muminović naglasivši kako ovo nije njegov poziv, već poziv Predsjedništva Sindikata. Istakao je i kako Sindikat ne stoji iza ovog štrajka.

Zastupnici Besim Mehmedić (samostalni zastupnik) i Damir Čardžić (Narodna stranka Radom za boljitak) kazali su da nije korektno što je Ademović tražio od Muminovića da pozove radnike za uspostavu saobraćaja jer tako narušava dignitet Vlade KS koja nije htjela da razgovara sa sindikatom budući da taj sindikat nije preuzeo odgovornost za zaustavljanje vozila.

Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo ni nakon cjelodnevnog zasjedanja nisu na putu da iznađu rješenje za krizu u GRAS-u. Iz poslaničkih klupa do sada su se mogla čuti samo prebacivanja odgovornosti i međusobna optuživanja. Konkretno rješenje nije ni na pomolu.