Nakon uspostavljanja prevoza
19

Muminović: Nadamo se da smo postigli dobar sporazum, vjerujemo Vladi KS-a

FENA
Amir Muminović
Amir Muminović
Nadamo se da smo postigli dobar sporazum i u ovom trenutku vjerujemo Vladi Kantona Sarajevo u ono što je dogovoreno. Najbitnije je da građani ne ispaštaju, da je javni prijevoz uspostavljen, kazao je u nedjelju novinarima potpredsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u Amir Muminović.

"Sinoć smo bili ovdje (u zgradi kantonalne vlade) na sastanku, razgovarali smo, bio je korektan razgovor. Ponudili su nam sporazum koji smo predočili uposlenicima. Nisu bili baš prezadovoljni. Neke sitnice je trebalo riješiti. Jutros su došla tri ministra u GRAS, obratili se uposlenicima, za deset minuta uposlenici su prihvatili ono što im je ponuđeno i saobraćaj je profunkcionirao", kazao je Muminović.

Dodao je da će se o svim problemima u GRAS-u, posebno kadrovskim, zato što je ova obustava rada bila u vezi s pitanjem kadrovskog rješenja generalnog direktora, razgovarati u narednim danima i "u vrlo skorijem roku će biti nađeno rješenje na obostrano zadovoljstvo“.

Na pitanje novinara da li je moralo doći do obustave saobraćaja ili se rješenje moglo naći i na drugi način, Muminović je kazao da nije moralo ovako biti, „ali nije bilo do nas“.

"Mi smo dan ranije, na informaciju o mogućem postavljanju Hasana Bašića za v.d. generalnog direktora bili kod kantonalnog ministra saobraćaja Jusufa Bubice i objasnili zašto ne bi trebao da se postavi taj čovjek na to mjesto i upozorili da bi moglo doći do neželjene situacije. Dobili smo obećanje da na sastanku Nadzornog odbora neće biti tačka dnevnog reda imenovanje novog vršioca dužnosti, kazao je Muminović, dodajući da su prevareni, te da je to izazvalo toliki revolt uposlenika i da su vozila za sat vremena povučena u garažu".

"Izvinjavamo se", istaknuo je, "građanima za ovo što trpe".

"Ponovo naglašavam, mi kad radimo u punoj funkciji naši korisnici trpe. Kad smo u punom broju, mi ne možemo u ovom trenutku ispuniti funkciju 100 posto, naša je funkcija svedena možda na 60 posto, zavisi od vida saobraćaja i dana, koliko ima kvarova. Ovo sve radimo da skrenemo pažnju da vlasnik ove firme treba početi rješavati pitanje GRAS-a na opšte zadovoljstvo naših korisnika i uposlenika GRAS-a", kazao je Muminović.

On je i danas ponovio da ovo nije bio štrajk.

"Ovo je bio protest i bunt uposlenika na odluku Nadzornog odbora da imenuje Hasana Bašića za v.d. generalnog direktora", kazao je Muminović.