Stvarat će se ogromne gužve
1

Granična policija BiH stupa u štrajk sa kolegama iz Hrvatske?

Piše: Nedim Grabovica
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstavnici Sindikata Granične policije BiH su na današnjoj konferenciji za medije saopštili da je pregovarački tim Vijeća ministara BiH prekinuo pregovore sa Sindikatom te da će uskoro biti sazvan i štrajkački odbor, gdje će se odlučiti o daljim koracima.

Kako je, između ostalog, kazao Svevlad Hoffmann, glavni inspektor Granične policije BiH, moguće je i organiziranje štrajka sa susjednim sindikatom policije Republike Hrvatske.

"Mi smo prije svega bili i više nego korektni u svojim zahtjevima, međutim, pregovarački tim Vijeća ministara BiH nije imao sluha, što predstavlja veliki udar na opću stabilnost štrajka Granične policije", istakao je Hoffmann.

Na pitanja novinara šta znači zajednički štrajk sa kolegama iz Hrvatske, Predrag Crnogorac, predsjednik Štrajkačkog odbora, je kazao kako niko nema nadležnost da zatvori granične prijelaze, ali će biti znatno oštrije mjere te će prelazak graničnih prijelaza rezultirati ogromnim gužvama.

"Ukoliko Štrajkački odbor u dogovoru sa Predsjedništvom Sindikata policije Republike Hrvatske donese odluku, to će biti jedan sasvim novi štrajk. Sprovodit će se na isti način kao i do sada, detaljnim graničnim provjerama. Koliko će trajati prelazak granice to vam ne mogu reći, jer Zakonom to nije propisano", naglasio je Hodfmann.