{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Granična policija BiH u 12 sati stupila u štrajk

30.4.2012. u 12:14
55
59
Granična policija BiH u 12 sati stupila u štrajk
55
Granična policija BiH u 12 sati stupila u štrajk
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Granična policija BiH danas u 12 je i zvanično stupila u štrajk, jer nisu dobili pismene garancije da će u narednih deset dana sa nadležnim iz Vijeća ministara krenuti sa pregovorima. Štrajk se prvenstveno organizuje zbog smanjenja osnovice plaće i toplog obroka njihovim službenicima, kazano je na današnjoj konferenciji za medije.
Glavni inspektor u Graničnoj policji BiH, Svevlad Hoffman, je kazao da će njihovi službenici postupati u skladu sa zakonom, te da ni u kom slučaju neće biti ugrožene granice BiH.

Osim toga, o eventualnom dužem zadržavanju putnika koji izlaze, ili ulaze u našu zemlju, iz Granične policije su apelovali na strpljenje.

"Mi ćemo vršiti granične provjere u skladu sa Zakonom o graničnim kontrolama", kazao je kratko Hoffman odgovarajući na pitanje novinara o načinu kako će štrajk biti proveden.

Međutim, mnogima je i dalje ostalo nejasno šta će se to promijeniti u graničnoj provjeri, te da li to znači da prije štrajka provjere prije nisu vršene po Zakonu?

Hoffman je novinarima kazao i kako su dobili telegram od Sindikata policije Hrvatske koji im daju punu podršku u održavanju štrajka.

Podsjećamo, najniža plaća službenika iznosi 638 KM, što su iz Granične policije BiH ocijenili da je ispod svakog egzistencijalnog nivoaa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: