{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradska uprava Tuzle: Nezakonito i drastično povećane cijene javnog prevoza

F
28.7.2015. u 16:02
441
20
Gradska uprava Tuzle: Nezakonito i drastično povećane cijene javnog prevoza
441
Gradska uprava Tuzle: Nezakonito i drastično povećane cijene javnog prevoza
Foto: Klix.ba
Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla nezakonito je i drastično povećao cijene javnog prevoza, što je dovelo do opravdanog uznemirenja velikog broja građana Tuzle, zaključak je sa današnje vanredne sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle. Naglašeno je da je time izvršen udar na životni standard svih građana Tuzle, a posljedice naročito osjećaju nezaposleni, učenici, studenti i penzioneri koji su ujedno i najbrojniji korisnici javnog prevoza.
Time su, zaključeno je, prekršene odredbe Zakona o komunalnim djelatnostima TK.

Članom 21. tog zakona, propisano je da visinu cijene komunalne usluge određuje davalac komunalne usluge, uz prethodno pribavljenu saglasnost Gradskog vijeća.

Davalac usluge, istaknuto je na sjednici, u ovom slučaju DD Gradski i prigradski saobraćaj, drastično je povećao cijene komunalne usluge, a da prije toga nije zatražio saglasnost Gradskog vijeća.

Usaglašen je zahtjev da nadležno ministarstvo TK poduzme hitne mjere u smislu člana 36 Zakona, a komunalni inspektori Grada odmah će poduzeti mjere u skladu sa čl. 39. i zabraniti primjenu, kako se navodi, novih, nezakonito povećanih cijena.

Pozvan je DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla, da ukine svoju odluku i vrati stare cijene, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: