BiH
0

Gradonačelnik Komšić uputio pismo sućuti povodom smrti radnika Famus gradnje

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je pismo sućuti Upravi Famus gradnja d.o.o. u kojem je, uime Grada Sarajeva i u svoje osobno, iskazao iskreno suosjećanje povodom sinoćnje nesreće u kojoj su poginula dva radnika te firme.
  • Duboko potresen viješću da je u teškoj nesreći koja se dogodila uslijed pada skele i željezne konstrukcije sa zgrade u izgradnji u sarajevskoj ulici Hiseta život izgubila dva radnika, dok je treći teško povrijeđen, upućujem izraze najiskrenije sućuti. Također, osobno i uime Grada Sarajeva, porodicama nastradalih radnika izražavam iskreno suosjećanje zbog gubitka njihovih najmilijih, a povrijeđenom u ovoj nesreći želim brz i uspješan oporavak - kaže se u pismu sućuti gradonačelnika Sarajeva.

On ističe da "ta teška tragedija treba da bude opomena za nadležne i cijelu društvenu zajednicu koji u punom kapacitetu treba da poduzmu sve neophodne mjere u cilju poboljšanja sigurnosnih standarda i uvjeta rada na gradilištima širom Bosne i Hercegovine kako bi se izbjegle nesreće ove vrste", saopćeno je iz Gradske uprave.