Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nije nesreca ni tragedija nego ubistvo iz nehata... Član 38. Nehat (1) Krivično djelo može se učiniti iz svjesnog ili nesvjesnog nehata. (2) Učinitelj postupa iz svjesnog nehata kada je bio svjestan da zbog njegovog činjenja ili nečinjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je olahko držao da ona neće nastupiti ili da će je moći spriječiti. (3) Učinitelj postupa iz nesvjesnog nehata kada nije bio svjestan mogućnosti nastupanja zabranjene posljedice, iako je prema okolnostima i prema svojim osobnim svojstvima bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti.
ima on kome pomagati
toliko od ive u 2015toj, on se nakako navikao da se jednom godisnje pojavljuje u javnosti
Nisam Vas, gradonačelniče, sinoć na licu mjesta! Da ste neka vlast, bili biste tamo i pozvali javno glavnu kantonalnu tužiteljicu da odma lično predvodi istragu i preventivnu pritvori investitora, vlasnika građevinske firme i nadležnog inspektora dok se ne utvrdi da nisu krivi.
Ako nista, barem se nas gradonacelnik sjeti ovakvih stvari. On i Semiha Borovac: svjetle tacke politicara u BiH. Rijetkost!