{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbor građevinara PK FBiH protiv generaliziranja i narušavanja imidža struke

F
2.2.2015. u 18:30
1
6
Odbor građevinara PK FBiH protiv generaliziranja i narušavanja imidža struke
1
Odbor građevinara PK FBiH protiv generaliziranja i narušavanja imidža struke
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odbor građevinara Privredne komore Federacije BiH izrazio je žaljenje i suosjećanje članovima porodicama poginulih radnika, kolegama i uposlenicima privrednog društva "Famus gradnja" dodajući da je ta nesreća sve učinila nesretnim, ali i pobudila dodatni oprez kod svih građevinara, na gradilištu, u menadžmentu, i općenito u struci.
Iz tog razloga iniciraju i naglašavaju, nadležnim organima u BiH, značaj dokazivanja odgovornosti za svaki, pa i taj propust rada u građevinarstvu.

Istovremeno, ističu da nisu saglasni i ne smatraju osnovanim generaliziranje poslovanja u građevinarstvu Bosne i Hercegovine, koje danas, samo u Federaciji BiH, na gradilištima upošljava oko 10.000 radnika.

Smatraju da narušavanje imidža građevinarstva kao struke, i upućivanje na kolektivnu odgovornost u ovom slučaju, nije opravdano.

U konkretnom slučaju nesreće na Marijin Dvoru, stav Odbora građevinara PK FBiH je da što hitnije budu utvrđeni uzroci nesreće i odgovorni za nju, ali ne smatraju neophodnim postupak lišavanja slobode vlasnika, direktora i šefa gradilišta kompanije, izvođača radova, za koje tvrde da su u ovom slučaju pokazali visok stepen kooperativnosti i saradnje u istrazi i stavili se na raspolaganje u istrazi, te i u ovim teškim momentima iznašli načina da pruže podršku porodicama nastradalih.

"Naša želja je da se niti ova, niti nedavna nesreća u rudniku s gubitkom pet života, nikada ne ponovi", saopćeno je iz Odbora građevinara Privredne komore FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: