Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako većina i misli. A dalmoši su ionako od svih republika dali procentualno najviše partizana. Samo na Sutjesci ih 3000 izginulo.
Nas Hrvate samo zanimaju mise za Praljka, Francetića Juru, Antu, blahburg... i šaovnice. Puno šaovnica.
Svaka čast!
Hahaha, ma bravo, Ivana! Recimo napokon STOP fasizmu, nacizmu, ustastvu, cetnistvu, balinuku, komunizmu, staljinizmu, rasizmu, homofobiji i svim ostalim nakaradnim anticivilizacijskim ideologijama koje gaze dostojanstvo covjeka.
Sad se sigurno već u Zagrebu zezaju time da su Bračani uvijek bili škrti i da se vade. Respekt za gradonačelnicu, ima dosta normalnih Hrvata ali jbg fašizam je uzeo maha diljem EU ne samo u HR.
Gradonačelnica sa m*dima! Svaka čast! Mogla bi biti primjer nekim našim političarima što još drže Titovu sliku na zidu!
Bravo Brač! A i da pokazete da nisu svi Hrvati ustaše a zna se kome su drzavnici iz cijelog svijeta bili na sahrani!
Najsmjesnjje mi kad vidim muslimane lafo pisu nesto protiv fasizma. U 1.svjetkom ratu masovno ginuli za austrijance, u 2.sv. bili ustasko cvijece...mozda su se konacno naucili pameti
A vi i vaši mitovi i želja za istrebljenje muslimana, čak su vam i pjesme o tome toliko vam je taj otrov duboko ušao u narodnu svijest. Odjebi.
Selim u Supetar!
Samo antifašizam i ništa drugo.
ja neznam sta su vam djedovi bili ustase .partizani ili ovo ono ja,znam sta su moji preci bili ono sto sam ja,danas,samo partizan jebes,ostalo sve
Gradonacelnice, svaka ti cast.Koji apsurd. Dakle, vec je izdvojeno za obiljezavanje godisnjice oslobodjenja od fasista, a trebalo bi da se izdvoje sredstva i za poginule koji su bili na strani tih istih fasista. Slicno je i u Srbiji. Znaci partizani su za citavu naprednu Evropu bili antifasisticka snaga, a ustase i cetnici retrogradne fasisticke snage u sklopu sila osovine, jedino bas u Hrvatskoj i Srbiji je obrnuto.
@fanaticos1 To dovoljno govori o njima. Nijemci i Italijani su se distancirali od tih vremena i ne pada im na pamet obiljezavanjem nacista odn. fasista vrijedjati osjecaje naroda kojima su u vrijeme 2 svj. rata nanijeli zlo.Ali na ovim prostorima uzivaju da jedni drugim napakoste.E moj Tito, i ti si pokusao ova balkanskakrvozedna plemena civilizovati i strpati u jednu drzavu.Ipak je to bila,pokazalo se,.nemoguca misija.
@djOdza Hajde, ne lupetaj!
Samo tako treba! Fasizam na Balkanu nas drzi na dnu .Svi antifasisti trebaju dici glas i imenovati danasnje sljedbenike fasizma imenom i prezimenom, jer ovi danasnji fasisti se skrivaju iza vjerskih institucija,i iza politickih partija koje u svom imenu imaju rijec "demokratija",a u stvari su fasisticke .
Nisu svi ljudi isti i nismo svi isti. E ovo je hrvatski narod kojem pripadam. Najveci antifasti u Drugom svjetskom ratu bili su Hrvati:Josip Broz Tito, Ivo Lola Ribar, Ivan Goran Kovacic, Franjo Kluz.
how modern...kako god...vidim vlada SAD se zgrozava na ovo pa na ono....a sto ne srede svoje dvoriste prvo...licemjeri
Sad znam gdje cu ovog ljeta na more-u Supetar !