{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građanski savez za privođenje organizatora referenduma u RS-u

F
FENA
23.8.2016. u 15:07
9
50
Građanski savez za privođenje organizatora referenduma u RS-u
9
Građanski savez za privođenje organizatora referenduma u RS-u
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Građanski savez poziva glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića da SIPA privede odgovorne za organizaciju referenduma najavljenog za 25. septembar u Republici Srpskoj (RS).
To je na pres-konferenciji Građanskog saveza izjavio pedsjednik Reuf Bajrović, dodavši da je najavljeni referendum antidejtonski čin i najozbiljniji pokušaj podjele Bosne i Hercegovine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Podsjetio je da jučer nije održana sjednica Vijeća za implementaciju mira, u čemu Bajrović vidi da je međunarodna zajednica nespremna usprotiviti se odluci o referendumu.

U takvom držanju međunarodnih partnera te ukoliko izostane i pravi odgovor institucija sistema, Građanski savez će pozvati opoziciju i sve druge koji žele na održavanje građanskih demonstracija protiv referenduma.

Na novinarsko pitanje ne podsjeća li to na događaje s početka devedesetih godina proteklog stoljeća koji su prethodili ratu u zemlji, odgovorio je da ne.

"Ne, tada je bila drugačija situacija", rekao je Bajrović i dodao da je i sam bio učesnik protesta građana u Sarajevu održanih neposredno uoči razbuktavanja rata.

Kad je riječ o eventualnoj reakciji u sadašnjoj situaciji, Građanski savez, kad spominje poziv opoziciji, naročito misli na Socijaldemokratsku partiju BiH i Demokratsku frontu, kazao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: