Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ce nama koronavirus, mi smo odavno zarazeni mnogo gorim virusom nacionalfasizma
Od korone ti obole pluca a moguce je da ces se izvuci a od nacional-sovinizma, fasizma i primitivizma ti truhne dusa polako umires u izolaciji, mrznji i bjedi, teska sudbina
Ljudi moji, perite ruke redovno, ako perete 2-3 puta, pojacajte pranje ruku i do 10-15 puta dnevno ako treba. Ne idite po kaficima , kafanama, diskotekama gdje su velika okupljanja, koncerte, utakmice. Apsolutno sve vrste kontakta rukama izbjegavajte koliko mozete. Znaci sto manje kretanja po javnim mjestima koja su prenapucena, i radite na jacanju na imuniteta. Neka nam je Bog na pomoci!
@DrevniSamuraj Najbolje da legnes pod zemlju jer ces jedino tako biti siguran od virusa. Nema potrebe za takvim ekstremnim ponasanjem, jednostavno voditi racuna o higijeni, izbjegavati kontakt sa ljudima na koje sumnjas da imaju virus i pratiti upute od zdravstvenih organizacija.
@DrevniSamuraj ovako izgleda globalni strah. Ovja virus ima manju smrtnost od obične gripe, 2%. U riziku samo jako stare osobe
Znaju li za ovo u Flybosnia?
Infektivna klinika na Koševu NEĆE primati oboljele od korona virusa !!!!! Ko će ih onda primati ?
Gluposti, pa sve otvorene granice u EU. svaka država može biti zaražena. Glupi Klix samo prepiše tekst
Za to nema brige jer nemamo mi para da putujemo u svakom zlu ima neko dobro
Gradjani BiH mogu putovati samo.u picqu materinu
KLIX reklamira za pare ustashku kladionicu!
Šta će ako ne mognu ni u Njemačku?
nemam para da hodamo nebrinite...
a kazu ni u Njemacku. Ostajte ovdje ono?
Ove godine turizam u kurcu. A ja fino govorim da smo prije rata ucili da je turizam tercialna i jako osjetljiva grana privrede jer malo treba da se posundra sve i sve izokrene. Jadna macko u Mostaru ce haos da bude.
Bilo je glupana, poput mene, koji su zagovarali karantin za Wuhan i kineski put oko svijeta. Nakon putesestvija i kasljucanja po svijetu, vrhunski medicinari apeluju na popunjavanje formulara i da se nos ne dira neopranim rukama. "Otkazana putovanja" su, na vrijeme, trebale rjesavati sluzbe bezbjednosti a ne svesvjetski medicinari. Hocu da kopam nos!
@cujipocuj sta bi to značilo za kapital? Pa vidiš da polako gušimo planetu pazeći da ne naštetimo nimalo kapitalu a ti bi da se zatvaraju granice
A šta je sa turističkim putovanjima
Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine....dalje znate
To su tragovi , koje je ostavila grupa turista iz Wuhana, koji su u pocetnom jeku epidemije korona virusom, doputovali da obilaze Milano, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju. A niko ih nije zaustavio.
@SimpleRed Previse je vremena od tada proslo da bi bas ta grupa uzrokovala ove sporadicne slucajeve. Meni se vise cini da je neko prosao ovaj ulazni screening asimptomaticno, te da je kasnije nekoliko dana nakon ulaska u Italiju razvio simptome i onda poceo sirit bolest. O tome se radi ovdje, bar moja pretpostavka