Fajon i Lagumdžija
0

"Građani žele promjene"

SRNA
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da su građani na opštim izborima jasno poručili da žele promjene u BiH, te da se protekle četiri godine ne smiju ponoviti.

Tokom sastanka sa poslanikom u Evropskom parlamentu Tanjom Fajon i ambasadorom Slovenije u BiH Andrejom Graselijem, Lagumdžija je ponovio ranije poznate stavove SDP BiH o potrebi usvajanja ustavnih rješenja koja će BiH omogućiti da sama ispunjava uslove za NATO i EU integracije, istakavši da na tom putu očekuje punu podršku prijateljskih zemalja.

U saopštenju SDP BiH navodi se da ova stranka nije zainteresovana za podjelu funkcija sa eventualnim partnerima u vlasti, nego isključivo za podjelu odgovornosti za budućnost BiH koja vrlo brzo može krenuti naprijed ukoliko se postigne saglasnost oko primjene ključnih politika.

Sagovornici su se složili da je potrebno što je prije moguće formirati vlast oko reformskog paketa koji će od BiH napraviti snažniju državu, koja će biti u stanju da brže ispunjava uslove za NATO i EU integracije i uhvati se u koštac sa ekonomskim i socijalnim problemima, ističe se u saopštenju.