Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sda vlast ga odavno unistila..sda vlast odluke donose na benziskoj pumpi u Zivinicama. Popisamo se. Stoka pokrala izbore.
koja smo mi stoka druze to je strasno, a da upsut yebbem klixu mamaru zbog ovihn non skippable reklama od 10 sekundi
u postavkama "Connection & Sharing" => "Private DNS" unesi dns.adguard.com
Informacija za one koji ne znaju. Bosna i Hercegovina sa 4% svoje teritorije pod nekim vidom zaštite spada među 20 najgorih zemalja u svijetu. Dakle, u svijetu, a ne u Evropi. A i to što je zaštićeno izgleda da je zaštićeno samo na papiru. Primjeri Prokoškog j. i Konjuha to najbolje pokazuju. Inače, prekrasni lokaliteti, koji bi negdje drugdje već bili nacionalni parkovi.
Samo da još dodam, u svjietu je prosjek 14% zaštićene teritorije po državi. Osim toga, BiH k'o fol vidi turizam kao stratešku granu. Pa kakav turizam ako uništiš vlastitu prirodu? Da ne spominjem još i ekološke usluge, čisti zrak, vode, zaštita od erozije i poplave i ostalo, koje šuma pruža. Šume Konjuha su pluća T. kantona.
Devastiraju ti životnu sredinu pa ti prodaju pelet za 1000,00 KM, još ih podržiš na izborima
pa samo pohvatajte ove koji kradu sumu i gotovo. tu spadaju naravno sumari, ja ne znam ni jednog da se nije obogatio, imaju platu 600km, a svi dzipove voze, drugo auto samo za ceste, kuce, vikendice, bogove...
Pusti Konjuh i šumu, vazno je da je ćiro ostao u Zdićima.
To je ono sto nam nudi mladjahni Halilagic zajedno sa Fahrudinom Skopljakom i ostalom SDA ekipicom, ali gradjani su birali, pa neka i gledaju.
Podrška za inicijativu, tkaođer treba pokrenuti inicijativu da se zabrani vožnja kvadovima i motorima po planinama. Na planini Vranica na dijelu oko Prokoškog jezere priroda je bukvalo uništena.
hodam čest po toj planini i svaki put kada odem zateknem novo stanje - devastacija sječom je toliko očigledna i obavezno j treba zaustaviti... pored Majevice i drugih lokacija gdje ima drveta za sječu, oni su uzeli uništavati ono što je rpavi biser i ujedno prostor sa nekoliko izvorišta za mjesta iz okruženja
Šumokradice, sverceri peleta, briketa glavno glasačko tjelo treba im zažmiriti inače propadose
Oni su sebi naprvili, daj to sve u njihovim ruka!? Jebes njima za prirodom, bitno je da milijoni stizu da se imaju milijarde, pocelom svijetu,!?
Ha ja, porasla cijena drva i odma sasijeci za gofinj sto vise, da se fobro lova zgrne, a dto nece imati sijeci dugorocno, nikom nista, sad dok moze sto vise, a radnici neka ri taju za 500 KM...
Tacno unistise Konjuh, kad god se ode gore to kamioni, traktori, kombiji sa drvima.Kad je sistem truho ko nas i nema bas rjesenja. Recimo sad da nekog procesuiraju od tih drvokradica narod bi poceo sa pricom joj ukro dva metra drva, al dva po dva…..Takodjer daleko veca odgovornost ide politici a najveca nama pasivnom komentatorima i pametolozima- treba vako-treba nako.
Odavno ja pričam da mi u TK nemamo goreg neprijatelja od ŠUMARSTVA TK. Presušuju vode , Drinjača potočić , magla u Kladnju ne vidi se pŕst pred okom, u prošlom vijeku je bio jedini "grad"bez magle , klizišta na sve strane.... Gazduju šumama ko najgori neprijatelji.
Oduvijek su se šume sjekle,tj. drvo se eksploatisati u razne svrhe. Ali se i posumljavalo, tj. sadili nivo drveće. Od šumskih gazdinstva do mladih gorana. A danas nista od toga. Samo sijeci pa poslije ako nikne sta samo od sebe dobro je ako ne nikom ništa Niko ne razmišlja sta ce ostaviti budućim generacijama.
Stoji sve što kažeš, ali Konjuh je i nekakvo 'zaštićeno područje' valjda, Kao da nema drveta za sječu drugdje...
Ne trebaju nama neprijatelji, unistit cemo mi sami sebe. Bosnjo ce za paru majku i oca prodati a kamoli Konjuh i slicno.
Građani gdje ste bili na izborima? Znali ste da kradu šumu pa opet glasali za isto i sad ne valja. Ma nemoj.