{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani najviše prijavljivali neovlašteni promet opojnim drogama

F
18.9.2012. u 13:34
0
0
Građani najviše prijavljivali neovlašteni promet opojnim drogama
0
Građani najviše prijavljivali neovlašteni promet opojnim drogama
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u augustu su registrirali 385 poziva i poruka na telefonskoj liniji i internetskoj stranici "Krimolovci", od kojih je 148 ocijenjeno neozbiljnim, saopćila je SIPA.
U navedenom periodu od građana su, kaže, zaprimljene 103 korisne informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Od ukupnog broja informacija, 15 posto se odnosilo na neovlašteni promet opojnim drogama, 11 posto na krivična djela u vezi sa sječom šume, 10 posto na zloupotrebu službenog položaja i koruptivna krivična djela, 8 posto na krivična djela u vezi sa krađom itd.

Ukupno su 94 infomacije zajedno sa izvještajima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH.

U izvještajnom periodu, navodi da su pristigle 54 povratne informacije od nadležnih policijskih organa, na osnovu kojih je utvrđeno da je nadležnim tužilaštvima dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, podnesena je jedna prekršajna prijava, dok su četiri izvještaja dostavljena tužlaštvu na ocjenu.

"Policijski službenici SIPA-e dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" – 080 020 505 ili web stranice www.krimolovci.ba", navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: