{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA zaprimila 375 poziva i 100 korisnih informacija

S
13.7.2012. u 17:06
1
2
SIPA zaprimila 375 poziva i 100 korisnih informacija
1
SIPA zaprimila 375 poziva i 100 korisnih informacija
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) tokom juna registrovali su 375 poziva i poruka na telefonskoj liniji i internet stranici Krimolovci, od kojih su 123 ocijenjena neozbiljnim.
U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 100 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela korupcije, krivična djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti, neovlaštene trgovine opojnim drogama i autokriminala, te na ratne zločine.

Kada je riječ o zloupotrebi položaja ili ovlaštenja i korupciji, primljene su 23 korisne informacije, sedam korisnih informacija zaprimljeno je u vezi neovlaštenog prometa opojnim drogama i po pet korisnih informacija u vezi autokriminala i ratnih zločina.

Od ukupnog broja korisnih informacija, 84 je zajedno sa izvještajima prosljeđeno na dalje postupanje mjerodavnim policijskim tijelima u BiH, dok se 16 informacija odnosilo na krivična djela iz mjerodavnosti SIPA-e.

Od mjerodavnih policijskih tijela u izvještajnom periodu pristigle su 73 povratne informacije na osnovu kojih je utvrđeno da su mjerodavnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima dok su četiri izvještaja dostavljena tužilaštvu na ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e dali su 152 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja Krimolovci 080 020 505 ili internet stranice www.krimolovci.ba, saopšteno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: