{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Građani BiH mogu birati između zastoja i napretka"

F
9.7.2010. u 21:15
0
12
"Građani BiH mogu birati između zastoja i napretka"
0
"Građani BiH mogu birati između zastoja i napretka"
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
Građani Bosne i Hercegovine počet će koristiti nove prilike koje se otvaraju u cijeloj jugoistočnoj Evropi, ali tek kada njihovi politički lideri izgrade osnovu za konstruktivnu politiku, rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko tokom serije sastanaka na visokom nivou u Dubrovniku.
Tokom ovih sastanaka, koji su održani na marginama petog međunarodnog Croatia Summita, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU još jednom je istakao da Bosna i Hercegovina ima velike ljudske i prirodne potencijale i da bi ona “izuzetno puno i brzo” mogla imati koristi od poboljšanih regionalnih odnosa.

"Regionalno okruženje sada je bolje nego što je ikada bilo od završetka sukoba", rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU.

To znači, kazao je on, da države zapadnog Balkana mogu sarađivati, na međusobnu korist, na putu ka zajedničkom cilju, a to je potpuna integracija u euroatlanske strukture.

"Nema apsolutno nikakvog razloga zbog kojeg bi Bosna i Hercegovina trebala zaostajati za svojim susjedima u tom pogledu. Sama je sebe dovela u taj položaj, a odgovorni političari treba da objasne zašto su razočarali svoje birače", rekao je Inzko.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU rekao je da predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini predstavlja priliku.

"Birači mogu pitati kandidate da objasne kako konkretno namjeravaju da se bore protiv gubitka radnih mjesta i porasta kriminala i siromaštva. Na taj način to može prerasti u debatu o stvarnim problemima i stvarnim rješenjima. Izbori su pitanje opcije, a građani BiH mogu birati između zastoja i napretka", smatra Inzko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: