Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li je Ivica bio legitiman predstavnik ? Ovo što se vidi na Osimovom licu i čuje u njegovom glasu je ono za šta se treba boriti. Neka ti je vječna slava I hvala Ivice. Počivaj u miru.
Ivica Osim nije bio Hrvat niti imao ikakve veze s Hrvatima ako na to aludirate
Drago mi je vidjeti da onaj sarajevski duh jos uvijek postoji...pa makar i u tragovima
bas me zanima kako ce Bakira i Sebiju pamtiti historija ? po unistenju SDA , po sad cuvjenoj "ja,..i?" ili po fals diplomi, ili reviziji tuzbe za genocid
niko nikad neće znati šta je on mislio. možda ovi što ga pretjerano vole
Nisam lingvista ali m8slim da bi ono vi trebalo biti veliko slovo...Vi...mozda da l8ngvista procita i kaze da li je u redu orije nego postave plocu...
Izjava koja svaki put proizvede milijune emocija i ispuni oci suzama. R.i.P. legendo, zivjeces zauvijek, kako ovdje, tako u Grazu, Japanu i diljem Svijeta
Svaki grad u BIH bi trebao imati ulicu nazvanu po Ivici Osimu !
Po njegovom imenu, nazvati neku gradsku ulicu, ili naziv stadiona Grbavica.
Ne znam kako je ovako profinjen čovjek izrodio onog glavonju Amara
Obiđite stambene zgrade po Sarajevu. Vidite prezimena ispred ulaza. Vidjet ćete da od 20 stanara na ulazu, ima samo 2-3 prezimena koja nisu bošnjačka. A prije rata bilo 33%Srba, 33%Hrvata i 33% Bošnjaka. To se zove etničko čišćenje u miru. A table možete praviti jednako i Markanu, što je novine prodavao, i Ivici Osimu. To je vama isto.
Ako pricamo o etnickom ciscenju u Sa, Ze i drugim gradovima pod kontrolom ABiH, nije bilo organizovano. Jedna grupa je odlazila zbog ideologije, a najvise na sigurno kod rodbine u HR, Srbiju, trece zemlje, najcesce bjezeci od gladi i rata, jer hrana je najteze dolazila do Srednje BiH. To su fakti, ne zamajavajte javnost lazima
Živim u zgradi u Sarajevu u kojoj na 9 spratova ima oko 40 stanova. Prije rata tu je živjelo bukvalno 33% Srba, 33% Hrvata i 33% Bošnjaka. Dvije trećine stanara bili su Srbi i Hrvati. Danas u toj zgradi žive dva Hrvata i jedan Srbin. Zar to nije etničko čišćenje u Sarajevu i kako da se čovjek ne osjeća kao "krme u Teheranu"?
Nema Hrvata u Sarajevu otkad je Sarajevo Saraibad
Nema ih otkad je Hrvatska usla u EU, otisli gdje su bolje prilike :) al eto mozete i tako spinovati. Boli vas sto su ostali hrvati koji vole BiH iz dubine duse kao covjek koji je nedavno pocijepao hrvatski pasos zbog odnosa prema BiH. I takvim ne mozete da manipulisete jer su hrvati koji vole svoju domovinu BiH i nece da glasaju sa Covica pa hajmo manipulacije da su protjerani i da ne postoje. A ima ih hvala Bogu puno Sarajevo i BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
RIP.🇧🇦☝️👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Ma gradonačelnice AFERIM
Živim u zgradi u Sarajevu u kojoj na 9 spratova ima oko 40 stanova. Prije rata tu je živjelo bukvalno 33% Srba, 33% Hrvata i 33%. Dvije trećine stanara bili su Srbi i Hrvati. Danas u toj zgradi imaju dva Hrvata i jedan Srbin. Zar to nije etničko čišćenje u Sarajevu i kako da se čovjek ne osjeća kao "krme u Teheranu"?
Moze li jos 5 ovakvih copy paste komentara da znamo da nisi bot i da je iskreno? A krme je krme gdje god :)
Legenda nasa
E moj Ivica ti si zaslužio cijeli grad a ne ploču. Hvala ti za sve!
Mnogi Hrvati Sarajeva sjede kod kuće nezaposleni. Hercegovci su u Sarajevu na proračunu. Ono sarajevskih Hrvata što radi u Sarajevu zaposlili su Hercegovci na bijedna radna mjesta. Ako u Sarajevu živi 3% Hrvata i 95% Bošnjaka, onda niti jedan sarajevski Hrvat ne smije biti nezaposlen.
A sto bi to Hrvat u Sarajevu trebao vise vrijediti od Bosnjaka, Srba i ostalih? Ne kontam.
Zaslužio da se stadion nazove po njemu ali, pošto je bio Hrvat, ne može. Možda bi se mogao zvati "Stadion najvećeg trenera iz BiH" ili da Benjamina nešto slično izmisli.