BiH
8

Gojko Vasić o audiosnimku: Nije važno da li se istraga vodi ili ne

Piše: G. D.
Gojko Vasić
Gojko Vasić
"U ovom trenutku nije važno da li se istraga vodi ili ne. Važno je da se pred javnost izađe kada se priča zaokruži i da se kaže šta je Tužilaštvo prihvatilo kao dokaz i šta je utvrđeno sa snimkom i stvarima koje se na snimku pominju".

Ovim je riječima direktor Policije RS Gojko Vasić prokomentarisao slučaj audiosnimka na kojem se čuje glas Željke Cvijanović, koja govori o kupovini poslanika uoči konstituisanja Narodne skupštine RS.

Vasić je potvrdio da još uvijek nije izvršeno vještačenje spornog snimka i na taj način je direktno demantovao ranije tvrdnje Policije RS da je snimak montiran.

"Istraga je usmjerena u više pravaca. Ne mogu reći koji će biti njeni rezultati. Moramo provjeriti sve priče o snimku i o onome što se na snimku navodi", rekao je Vasić.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS podnijela je 18. novembra Specijalnom tužilaštvu RS izvještaj protiv NN izvršioca ili više njih zbog neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja više privatnih razgovora Željke Cvijanović. Dvije sedmice kasnije direktor Policije RS Gojko Vasić saopštava da uopšte nije važno da li se istraga vodi ili ne, pa je teško zaključiti ko laže.