|

Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju

Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju
6
F
FENA
21.11.2014. u 13:47
46
komentara
6

dijeljenja
Cvijanović: Nema potrebe da kupujemo poslanike, oni se sami javljaju
Predsjednica Vlade RS-a i međunarodna sekretarka SNSD-a Željka Cvijanović odbila je danas da komentira navode o audiosnimku, ističući da "nije bilo ni potrebe da se kupuju neki poslanici, jer oni se javljaju sami“.
"Dolaze oni sami, ne treba da se kupuju, jer je politika koju provode opozicione partije jedna obezglavljena politika", ustvrdila je Cvijanović je u izjavi novinarima.

Imali smo priliku vidjeti, rekla je, da je rukovodstvo tih opozicionih partija u RS "dobro odmetnuto od svog članstva i polemišu s onima, s kojima njihovo članstvo nikada ne bi polemisalo, a dobro puze pred onima pred kojima njihovo članstvo ne bi puzalo“.

Tu misli, navela je, da rukovodstvo tih opozicionih stranaka u RS polemiše s srpskim patrijarhom i Sinodom, "Osnivačima RS“ , a ne polemišu s Bakirom Izetbegovićem, već su mu "dali i mikrofon da objašnjava politike opozicije u RS“, kao što radi, ustvrdila je, i Emir Suljagić.

Cvijanović je, između ostalog, ustvrdila da će dosadašnja koalicija ponovo činiti vlast u RS te da postoji i većina za to i "nije bilo potrebe da se bilo koje ubjeđuje ili kamoli kupuje“.

Nakon toga, dodala je, bit će prirodno da se koalicije formirane na nižim nivoima vlasti odraze po reprezentativnosti i na nivou BiH.

Prije nekoliko dana objavljen je snimak u kojem Cvijanović, navodno, govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini.

Nakon toga je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je 18. novembra Specijalnom tužilaštvu RS-a izvještaj protiv NN izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopćeno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

U saopćenju iz MUPRS-a tada je navedeno da je, 15. novembra, objavljen "montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS-a snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i NN osoba - sagovornika“.

Opozicija je potom pozvala MUP RS-a da ne skreće pažnju na prisluškivanje, već da odgovori da li je neko kupovao poslanike u RS-u.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...