Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DRAGI RUDARI I RADNICI I BUDUCI UPOSLENICI, Proslo je vrijeme zrtvovanja za drustvo i drzavu, ne trazite vece LOPATE nego VECE PLATE i na razgovorima za posao, kad vas ROBOVLASNICI UPITAJU "Zasto ste se prijavili za posao" SLOBODNO DEBILIMA ODGOVORITE, ZBOG PLATE jer niste tu radi gazde SDA MULJATORA I LOPOVA koji se obogatio pljackom onog sto su vasi roditelji stvarali u proslom sistemu, PAMET U GLAVU I GLEDAJTE SEBE, jer da Bosnjo gleda sebe nebi ga SDA LOPOVI krali 25 godina
@YEBBIME rudnike je uglavnom pokro nermin niksic i slucajni prolaznik
@dubokogrlo007 na smetljiste ide tvoj sbb
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo nikad nije istrazeno do kraja. Ovdje ima dosta toga sumnjivog. Kruzi prica o diverziji od strane nekih bivsih struktura koji su podrzavali plan velike srbije. Istragu je radio KOS a dosta cinjenica je zanemareno. Koliko se sjecam govorilo se o sumnjivom ubistvu portira, zatim da metan ne moze da to uradi te da se radi o necem drugom. Ali to nikad nije istrazeno do kraja.
@kendjo.vandjo.Pa to se zna da su taj teroristicki akt uradili Srbi.
Eksplozija ugljene prašine ne može raznijeti citavu jamu i pobiti 130 ljudi da su korištene brane sa vodom ili kamenom prašinom uostalom gdje su pregrade između prostorija istina da se gas prenosi ventilacijom kroz jamu ali eksplozija iste sekunde staje kad se brane obore udarnim talasom
E rudari glupani jedni, Novalic zaustavio TE Tuzla koje je mogle biti zavrsena do sada, pa zaustavio TE Banovici koja se trebala graditi danas i sad pusta TE Tuzla na isteku mandata da se politicki glzpani izivljavaju na projektu bez koga rudnik nema smisla. Sta ces kad su glupi a novalic lopov. Al nek je od Allaha sto bi rekli novopeceni muslimani/hodzw/političari, ustvari LOPOVI.
odkud ti u pola tri?
Samo radite
Nema niko hrabrost napisati pa ni istinu,ne mozemo ocekivati bolje dane pa bila Sda na vlastili ili neko drugi. Tesko je u ovome danasnjem vremenu raditi bilo koji posao ako nisi podoban, nama je u krvi ako ne mozemo doci do cilja onda cemo na sve nacine da ostavarimo taj cilj. Rudari danas u nekim rudnicima imaju bolju opremu al ne i najstrucnije sefove,imaju redove plate al najmanje u realnom sektoru. Nije stvar nijedne stranke,stvar je sistema. Na kraju je opet do nas,do nase svijesti.
Zao mi je poginulih rudara,to su nasi ocevi,amidze,dajdze,djedovi sinovi ove drzave. Prije 28 godina je bilo mnogo teze radit,ali opet su ima li bolji rezultat nego danasnji rudari. Opet kazem stvar je sistema,ja bi volio da imamo stranku mladih - dakle ona postena neiskvarena omladina kojoj je dosta ovog sistema. Umjesto sto odlaze,ova ideja bi bila najbolja za nas jer mi mladi najbolje razumijemo jedni druge i odlicno znamo kako nam je.
@Rudar mladi su veći lopovi od starih...pusti te priče...i vi mladi bi sad na qrcu meda, pa izađite na ulice valjda desetak vas ima mozga da organizuje proteste onako kako bi vas svi podržali eto ako ste puni elana i ideja krenite od toga...nego vi mladi ste veće p..č.kice od svih p..č.kica i ko vas j....be
Žiku Nedžisa Halilovića....šta si mislio da te nećemo primjetiti....ccccc Poštovanje svim rudarima! Sretno!
Sta je drzava uradila da poboljsa uslove od dana stradanja???
To je bila velika i nezapamćena tragedija. Tužna godišnjica stradanja hrabrih rudara.
Koga briga, ionako niko pametan ne radi taj posao, tamo nema Sandzaklija, Siptara, Bakirovih migranata, arapa, turaka, talibana, vehabija. Samo glupi Mujo ide u jamu. Pitajte Bakirove migrante da rade u jamama za te place, niko nece, svi na obali Une i djabnom hljebu sa samsungom nove generacije u ruci i zdravo zive. Kakva tek budala moras biti da bi ovo radio za te pare
O bosnjackoj umnoj razvijenosti dovoljno govori blentavi sirotanovic koji je trazio “samo vecu lopatu.” Poslije se cudimo kako se ophode prema nama, a sami smo od sebe hamale napravili.
@poluzenapoluvatra Niko nije branio Sirotanoviću niti bilo kome drugom da se uhvati knjige umjesto lopate. Danas smo pametniji i obrazovaniji nego ikad, zahvaljujući dragom Allahu i vikend fakultetima.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Problem je što ima "mozgova" koji će raditi za 200KM, a kada bi se svi zajedno pobunili protiv nehumanih uvjeta postiglo bi se nešto.
Treba da se zna istina, nije to bila nesreća, već chetinički terorizam zbog kojeg je uslijedio rat. Nikavi svatovi na čaršiji, ovo ono, gore dole, sve vas lažu.
Vijest iz 2118 : Danas 128 godina od nesreće, rudari u dalje rade u nehumanim uslovima
ti si veliki optimista... prvo, to bi značilo da se u narednih 100 godina neće desiti i veća nesreća od ove, što je teško za očekivati koja bagra vodi ove rudnike... a drugo, to bi značilo da će se i za 100 godina kod nas još uvijek vadi ugalj, u šta takođe ne vjerujem...
vecina tih rudara ili ne glasa pravi se luda ili glasa za SDA , tako ako sebi sami ne zele bolje ne zelim im ni ja ! a tek sefovi iz SDA koji im rade o glavama.