Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A danas bi bili 'očevi, doktori, profesori, radnici, rudari itd itd.. El' fatiha. I da se ne zaboravi!
El-Fatiha za pale borce.
@Mistic Paganstvo i hereza su dva potpuno različita pojma, a povijest Bosne mi je dovoljno poznata da znam da su takve "iranske teorije" neistine. U svakom slučaju, kad govorimo o simbolu ljiljana, govorimo o njemu u kontekstu prvenstveno Bošnjaka koji su (koliko znam) jedini odlučili prigrliti taj srednjovjekovni bosanski simbol, pa mi se takovo "mješanje svega i svačega" ne čini umjesnim, jer, kolko god to činilo poveznicu s našom ranijom povješću, nikako ne ide sa simbolom religije koju smo naknadno odlučili prigrliti. Malo "križić-kružić", malo polumjesec, ne ide to skupa, svidjelo se to vama ili ne.
Pagani su za papu i kršćane bili Heretici, i nemoj bogati da palamudiš i pametuješ. Predstaviš se lažno i onda ujedaš. Džaba sam ja pričo, nekim ljudima je teško reći da se spuste na zemlju jer misle da žive iznad svih i da su pokupili sav mozak svijeta. LJILJAN JE CVIJET GLUPSONE, KOJI JE NASTAO PRIJE I TVOG KRSTA I TVOJE GLUPE TEORIJE. ŽIVI U SVOM SVIJETU ZBUNJENIH I ISTRAŽUJ NEŠTO ŠTO VEĆ SVI ZNAJU. VVOOOZZZDDRAAA!!!!
I da dodam-- samo se ti drži Dobrice Ćosića i Miloševog i vukovog puta koji vas vodi u dublji pakao nacionalizma iz kojeg nikad izaći nećete. Četništvo je naj dublji nivo pakla iz kojeg se nećeš šale izvući. Opravdavanje klanja ,ubijanja i paljenja živih ljudi, žena i djece je za vas herojstvo' tpu. Kakva ste vi mutacija živih mrtvaca, jebeš one horore 'pogrešno skretanje 1,2 ,3' kakav bi se horor o vama mogo snimit!!!!
I srpska naselja Grbavica i Vraca su bila prepuna ovakvih upozorenja,zbog djelovanja snajperista Seva sa zgrade parlamenta,hotela Holiday Inn,Unitic nebodera,Zemaljskog muzeja i drugih objekata.Red bi bio da neko pomene i srpsku djecu,zene,i starce,koji su ginuli po tim naseljima.Ili pucanje browinga, i snajpera tzv.armije bih,sa planine Igman po civilima Ilidze i okolnih naselja.
@Mistic Ne radi mi iz nekog razloga opcija "odgovori" pa ti moram ovako odgovarat. Nisam ja Srbin, Bošnjak sam iz Hrvatske, ali mi smeta kad vidim taj srednjovjekovni simbol, iz jednostavnog razloga što on predstavlja prvenstveno kršćansku tradiciju, a islam je nju odavno zamjenio u našem narodu. Ne može se sjedit na dvije stolice.
Drug vidi, i ja sam musliman, i ponosim se čistotom vjere i pavog puta. Ali pokušavam da ti objasnim da Bosna tj. moja zemlja nije muslimanska niti kršćanska, već zemlja svih koji u njoj žive. Istorijska veličina Bosne je u tome da je jedna od naj starijih zemalja u regionu, zato postoje i dokazi. Činjenica je da je u tom periodu velikih seoba i nastanjivanja Bosne od strane Slavena bilo stanovnika koji su bili neki krstjani, ali njih zvanični Vatikan i crkva nije priznavala i zvali su ih heretici. Pagansko vjerovanje potiče iz Irana, da zvuči nevjerovatno ali je tako, i velikom većinom je ličilo više na Islam nego na kršćanstvo, zato ih je papa proganjao. Naj bolje da pročitaš neku istorijsku literaturu i znati ćeš mnogo više ako te interesuje, i vjeruj mi imat ćeš pravu viziju o istoriji bosne. U tome je greška Bošnjaka ali i ostalih. U (nemoj se uvrijediti nije ništa osobno) nepismenosti ili u ne znanju pravih istorijs. činjenica, pa onda lupetamo ko Maxim po diviziji. pozdrav
@billal Kolko ja znam klix je u vlasništvu Hrvata, tako da, ako ti toliko smetaju ostale nacije i vjere, što se javljaš ovdje? Vi ste u Bosni toliko getoizirani i istraumatizirani da vam se svugdje pričinjavaju "vlasi", "jevreji" i "ustaše". Količina vašega jada vam nije u potpunosti poznata.
ovim srbima uopste ne treba dati da se registruju na klix.ba,zbog ovakvi komentara.
Bile poturice tj vi ili srbi isto je , na sajtu sami srbi. I kako toliko mozes mrziti nekoga od koga si nastao I postao.
grof groban znam jednog dobrog psihijatra,trebao bi ga posjetiti.Svi smo nastali od Adema i Have.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@Mistic Znači nacionalni simbol je stilizirani križ, a vjerski simbol je polumjesec?! Pa to ne ide nikako zajedno, čemu to, da se pokaže kontinuitet sa srednjovjekovnom Bosnom?
Pa bolan kako ne vidiš da tebi sve aludira na 'vjeru i vjersko'. Trebaš shvatiti da Bošnjaci vole i gaje tradiciju i istoriju Bosne i ne bježe od toga da je nekad ovom zemljom vladao živio i umirao neko ko je bio stari krstjanin, ali isto znamo da i islam ostavlja dubok trag u historiji Bosne i Bošnjaka, i ne možemo od toga bježati, nego gajiti i njegovati tradicije svih naroda,ALI JEDNA JE BOSNA BOLAN, KAKO NE SHVATAŠ, SVI BILI I PROŠLI, 'VLADALI, 'HARALI,' UMIRALI,' ALI ZEMLJA BOSNA JE VJEČNA. 1000 GODINA STAR SIMBOL LJILJAN I TREBA DA NAM JE PONOS BOSNE. NE UVLAČI BOLAN VJERSKU MRŽNJU U NAROD. VJERUJ U ŠTA HOĆEŠ NIKO TI NE BRANI, ALI PUSTI LJUDE DA VJERUJU U ŠTA HOĆE. DOĐITE PAMETI VIŠE PAPANDOPULOSI, IMATE SAMO OVU JEDINU ZEMLJU, NIGDJE VAS NEĆE SUNCE GRIJAT KAO SUNCE NAŠEGA,SVOGA NEBA.
Pa evo ti bi recimo stavio simbol 4 slova'S' jeli??? Ili možda ORLOVE, A ZNAŠ DA SU ORLOVI ALBANSKI, TO JE ZEMLJA ORLOVA. Eto vidiš da ta mržnja može ići u nedogled, zlo je u ljudima, zašto ti smetam ja sa ljiljanom simbolom Bosne, možda što sam ti ga 'oteo' jel? Pa ŠTO SI LJUBOMORAN? Znači vi trebate mrzit sve što mi volimo, a voliti sve što mi mrzimo??? Dokle bolan.. Pa možemo vječno tako, ali zašto? Zapitaj se u sebi u miru, i skontaćeš!!!!
Žali Bože ovih momaka. Izginuli su jer je ova akcija bila "zavala". Srbi se znali za nju, jer je neko izdao.
Šta ste vi branili, sve same sandže i šiptari, idite tamo odakle ste došli a Ilidžu vratite Srbima čija je i uvijek bila.
Ma ja, pametan si ko da si iz Zvornika.
Zašto je "uklesan" ljiljan (stilizirani križ), a ne polumjesec, kad su poginuli muslimani?
Poginuli su 'Bošnjaci' muslimanske vjeroispovjesti. Uzmi druže literaturu pa prouči, da ne ispada glup komentar. A nije ni vrijeme za provokaciju. lijep pozdrav!!
ljiljan je stariji od križa pa se komotno može govoriti o stiliziranom ljiljanu kada se pominje križ :p