Komentari (254)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Maloumnici krenuli pucat po civilima i zgradama, sta su ocekivali da ce ih neko zasut cvijecem?
Nisu se povlacili vec su KRALI imovinu i kretali se prema Majevici na stratesko rasporedjivanje. A vi te bajke pricajte sami sebi navecer kad krenete spavati.
@skywalker4 Pa naravno da se radi o maloumnicima, sta su bili rezervisti nego maloumnici.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na dugogodišnju svrbijansku propagandu o tzv.tuzlanskoj koloni stavljena je tača tamo odkuda je sve i počelo,u Beogradu je glavnokomandujući policijskih snaga Gospodin Ilija Jurišić OSLOBOĐEN,on je naredio napad na kolonu,NA VATRU ODGOVORITI VATROM,i budala vidi da je odbrambena naredba.Čovjeka su mrcvarili godinama ali pravda je na kraju pobijedila.
@SvetiTuraj hehhehehhehehe u to vrijeme svrbi su imali takvu vojnu nadmoć da su se ponašali kao što kaže Baja"nemože nam niko ništa",inače ta pjesma je se vrtila još dok su chetnici i pijane škije ubijali po Hrvatskoj. Traži krivca u svrbiji ili po genocidnoj tvorevini. TRAŽI onog generala što je pisao lažni izvještaj,"ispucavanje manevarskog metka u anus"i slične nebuloze.
@41ustase45ujameupase ODLIČNO,sad malo traži po šumskoj i smrdiji,tamo su oni
Tkz...PUSHIONA na kvadrat,,,nisu znali jesul dosli,il su posli.
da su htjeli mirno izaći mogli su s teretne kapije iz kasarne otići prema Doknju i dalje na Majevicu i u Bijeljinu, ali htjeli su napraviti njesra i osvojiti dio Tuzle ali ih naši junaci spriječiše i završili su kako su završili, a poslije su naši borci oslobađali dio po dio prema Požarnici gdje im je Zlatibor (građevinska firma) napravio betonske tranšee i rovove 1991
Ovo je srbe iznenadilo posto su navikli pucat samo na zarobjenike i nenaoružane ljude,eto vam sada ostao je samo pepeo od vas.
bravo za odbranu tuzle od agresora, big lajk
Novo-osnovane vojske Jugoslavije? Na kakve lingvisticke transformacije ovi jugo-nostalgicari nisu spremni samo da speru ljagu sa JNA. Hajde bolan nekom drugom uvaljujte petokraku.
A sta ste vi cete misli proci kroz Tuzlu kako vama godi pa minirali ste Aerodrom Tuzla tj Dubrave s ciljom da ga razorite kad ste izlazili iz kasarne Dubrave postavili ste nekoliko tona TNT a ko fol povlacite se mirno , i poceli ste pravit sranje u Tuzli pucajuci kroz grad i pjevajuci cetnicke pjesme i tu ste dobili da valja pa nije vam ovo srbija ovo je Bosna dodite nam opet cekamo vam mame vam ga nabijem
TUZLA NIJE NI ZA STA BILA KRIVA U TIM TRENUCIMA ONA SE JE SAMO CASNO I POSTENO BRANILA OD NEPRIJATELJA.
Bravo Hrabri Tuzlaci ovo je jedini primjer kako treba postupiti sa zločincima.
Dan kada su naoruzani teroristi iz zasjede ubijali vojnike Jugoslovenske Narodne Armije, izazvali gradjanski rat, unistili nasu domovinu Jugoslaviju i sa njom zivote svih ljudi u Bosni. Bas lijep povod za proslave.
JNA u to vrijeme nije postojala, poginuli su vojnici VRS, koji su u to vrijeme bili nelegalna vojna formacija.
@Doo Rogovi i Kopita Nije postojala JNA. Samo je postojalo ono sto vi zamislite i pozelite. Sve ostalo je izmisljeno i nestvarno. Fantazija. Postojala je legitimna naoruzana banda i nelegitimna Jugoslovenska Narodna Armija.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Porokaš djecu (regrute) koji se mirno povlače i to slaviš kao pobjedu, a nakon par mjeseci kada krene fajt protiv prave vojske pišeš molbe UN-u da te spasi svojim rezolucijama. Junački nema šta.
@DrinaCentarSrbije nisu ni srbi ništa veći junaci od ovih što su pobili djecu, regrute JNA u povlačenju. I VRS je "junački oslobađala" gradove uz Drinu od muslimanskih žena i djece ubijajući ih i odvodeći u logore. Ista smo mi go#vna samo mislimo da naše manje smrdi.
Taj dan se širio miris pečene srbetine
JNA prestala to biti jos od rata u Sloveniji kada je postala Sebo-cetnicka armada direktno pod kontrolom Milosevica. U Hr posebno Vukovaru su pocinili velike zlocine. U BiH su naoruzali domace cetnike zauzeli strateske polozaje i direktno ucestvovali u pokusaju okupacije. Srpski mediji nikad nisu ni pokusali da pokazu narav i djela tkz JNA jer bi to pokazalo manipulacije tadasnjeg vrha Srbije aa JNA i agresiju u cilju stvaranja velike srbije.
Koja bolan JNA. General Kadijevic pobjegao u Rusiju da bi izbjegao sudenje u Hagu, drugi generali osudeni. Vrh JNA se stavio na stranu velike srbije. Maska in je definitivno pala u Vukovaru i u Prijedoru. Nisu oni ni priblizno odgovarali za zlocine koje su pocinili, a o izdaji Jugo ideje i da ne govorimo...
Slabi ovi VHS snimci.......treba praviti nove sa 4K rezolucijom i dronovima.
Svako onaj ko misli da je na prostoru bivše Jugoslavije nakon socijalizma, umjesto građanskog koncepta izabran nacionalizam i rušitelje koji su rasturili bivšu državu i posijali mržnju pa i opstaju do daljnjeg u takvom pogrešnom uvjerenju i još nasjedaju na takve nebuloze, kao, kad nije mogla Jugoslavija da opstane ne može ni BiH, onda oni koji takvima daju podršku na vide stvari na pravi način, i treba da prihvate odgovornost za ukupni sunovrat i ekonomije i bezakonja i međuljudskih odnosa.