Komentari (385)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.", ipak je istina..
Ukrao si mi misao :)) koji su to retardi.
Bast tako, pa jarane nema goreg naroda od srba. Jbg.
PRIKAŽI ODGOVORE (60)
Ne kontam ovoliko frku oko ovog principa... kakve veze mi imamo danas s bilo cim iz tog vremena? Nit ga se stidim nit se ponosim njim, samo jedna obicna historijska cinjenica, jedna historijska licnost koja je u taj vakat pod tim uslovima napravila to i to. Danas, 100 godina poslije mi se nesto svadjamo oko njega. Pa tog treba da nas je stid...
Upravo tako, to je davna istorija, a prošlost se ne može promijeniti. Moramo gledati u budućnost.
Zbog takvog razmišljanja i imaš ljude koji nisu ni znali da će ih prvi komšija ubit '92. godine. Svi smo živjeli u zemlji "snova" pa smo u tim "snovima" bili i zaklani, dok su monstrumi koji to rade i dalje zarobljeni u 19. stoljeću. Poenta je da se NE SMIJE zaboravljati historija jer uvijek ima onih koji su zatupljeni monstrumi i koji pamte stvari koje njihovi djedovi ne bi zapamtili, jer su takvi, monstrumi željni krvi po svaku cijenu. Ovdje naravno govorim o srbima koji su već stoljećima pokazivali svoje pravo lice. I ovo sve danas što se dešava u BiH treba da vam bude škola da sa srbima nema suživota već se uvijek mora biti u pripravnosti da ne krene novi rat. Kamo sreće da su mi Gvinejci u susjedstvu, čak i ljudožderi izgledaju kao normalni u poređenju sa ovom prekodrinskom bagrom, kao i ovom unutrašnjom bagrom koja se ugledala na onu prekodrinsku.
PRIKAŽI ODGOVORE (42)
Ukinuti svako slovo vezano za ovog teroristu u Sarajevo,neka ga nose kod strica Draze....
Vidi mu face ba, to ce biti najružniji spomenik ikad :D
Potrebno je sagledati istorijske cinjenice i priznati da je te, 1914-e godine, vecinsko stanovnistvo u Bosni bilo srpsko. Takodje, Austro-Ugarska je bila okupirajuca sila, kao sto su to bili i Turci prije njih. Gavrilo Princip je pucao na okupatora, i tu nema dileme. On nije mogao biti terorista, jer bi isto mogli reci i za Valtera. Logika vam nije na mjestu. Konstantno mijenjanje misljenja i servilnost vam ne cini uslugu. Ploca sa Principovim imenom je dva puta sklanjana. Jednom za vrijeme nacisticke okupacije (i odnijeta je Hitleru) a drugi put nakon ovog rata. Zasto?
Zato jer Muslimani nemaju svoju istoriju,pa im smeta i tudja...
ne vidim smisao podizati spomenik jednom teroristi samo zato sto je, igrom slucajnosti, srbin. ne znam sto ih to toliko usrecuje, ali to bi bilo isto kao kad bi bosnjaci u sarajevu predlozili da se gradi spomenik Osami bin Ladenu samo zato sto je musliman.
nisam to znao! u svakom slucaju, mozda ce opet biti u Sarajevu kad se istoricari u bih dogovore o jedinstvenoj istoriji i kad se ukinu 3 razlicite verzije price za jedan dogadjaj, i u zavisnosti od toga gdje ucis imas pravu na samo jednu verziju! dotad cu i dalje vjerovati da je Franc Ferdinand zasluzio taj spomenik vise od jednog teroriste
Pa napravite i vi Ferdinandu ko vam brani ako vam je drazi od Gavrila, boli nas kurac sta ce te vi u vasoj vukojebini od entiteta da pravite!
Tog dana je prestolonasljednik došao da nadgleda manevre trupa kod višegrada a osim što je bio prestolosaljednik bio je i oficir u uniformi. Njegova žena je imala u tom trenutku skoro 50godina ? Austrougarska je godinama pravila prugu do višegrada zbog prebacivanja trupa na granice srbije a cilj austro-ugarske je bio solun i izlazak na egejsko more.Koliki kreten neko mora biti da borca za slobodu naziva teroristom? Da je 30 godina umarširao hitler jel bi i njega dočekali spuštenih gaća na koljenima? "Praznoglavče ne gradi švabo prugu zbog tebe da bi ti za dan mogo otic u sarajevo nego je gradi sebi."
a i ti naso da objasnjavas logiku balijama..hahahah Zbaju to oni dobro,..al nezele da znaju Stde se potomci slabica koji prodadose i cast i vjeru i ime za koricu hljeba svom robovlasniku...a mi ih stalno podsjecamo na taj stid
je*o li vam on mater četnič*u...terorista obični
Nek smo se mi ogradili od vas zgadije koji ste svakom okupatoru lizali guzicu,i ni to vam nije pomoglo da vas u Odbrambeno-oslobodilackom ratu ne pometemo sa skoro citave BuHu!
Ma spomenik Principu je mala maca za Casni Krst koji cemo da vam dignemo iznad Sranjajeva Tako kada pogledate iz te svoje sranjajevske rupe po danu..a ono iznad Casni Krst bljesti sav u sjaju,..nocu ima da ga osvijetlimo da sija pa kad vam se hodza popne na najvisu munaru i uperi pogled uvis da vam iznad sija Casni Pravoslavni Krst
Ja mislim da ce taj krst da pomogne da se baliluk pocne vracati korjenima... Samo,pitanje je dal da ih prihvatimo ponovo! Ja ih ne bih prihvatio sve dok sami svojim rukama ne poruse sve dzamije sto su napravili,da mi ne trosimo resurse na to! Dosta je sto cemo ih opet morati izdrzavati!
ma kakvi vi bošnjaci, vas se ne može zvat nacijom, vi ste samo topovsko meso
Ne postaje se nacija politickim dekretom u podrumu nekog hotela boje govneta!
Samo srbi mogu doći na ideju podignu spomenik početku rata a ne kraju...
Presmiješno da srbi dižu spomenik nekome ko je utario temelje savremene državnosti bih, a da musle se odriču i proglasuju ga teroristom! Jedino još ima pameti kod nas hrvata.
A neznaju ni oni što ga podižu .
Ovi dižu spomenik ovom "šabanu" ,a u Višegradu brišu sa spomenika riječi GENOCID dokle jadni napaćeni političari dokle dopuštate ovakve stvari I da li je klix objavio uopste o Višegradu gdje su organizovali policijske snage da obezbjeduju mezarije dok brišu riječi PA DA LI VAS JE STID GAMAD JEDNA!!!
Preturi me od smijha jaro sa onim " jadni napaćeni političari " hahahahahha
Dosta je muslimanskih provokacija po Srpskoj Republici,uskoro slijedi izmjestanje onog cirkusa iz Srebrenice u Tuzlu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je interesantno da se ovdje strasno voli pricati o Srbima u svakom clanku i svakom komentaru ih spominjete mnogo ste opsjednuti njima. Zar nema neka druga tema. napusite im se k ako su vam toliko bitni i zavrsite vise sa njima. Kada cete shvatit kao sav normalan narod neke stvari i prestat sudit jedni drugima sto je ovaj srbin onaj bosnjak ili hrvat dokle vise ta zadrdost dokle?
Bolje bi nam bilo da mislimo o svojim dnevnim poslovima i da SVI mislimo kako se izvlačiti iz krize. Evropljani će tu doći jedan dan, obilježiti nešto sa čim mi nemamo veze i OTIĆI. Mi se već godinu dana unaprijed svađamo i raspravljamo o Austro-Ugarskoj i Gavrilu Principu, dok nam sve veće siromaštvo kuca na vrata. Narode raspravljaj o Principu, vlast će graditi spomenike. Ništa se ovdje nije promjenilo od vremena Mlade Bosne, tad je okupator bio Franjo, sad smo okupirano od onih koje smo SAMI BIRALI.