U pomoć stiže i ruski helikopter
2

Gašenje požara: Helikopteri nad Mostarom i Trebinjem

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Helikopter Oružanih snaga BiH, nakon uspješne intervencije kod Konjica, djelovat će u poslijepodnevnim satima na području Trebinja, potvrdio je ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović.

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Samir Agić rekao je da će ruski helikopter, čiji se dolazak očekuje u popodnevnim satima, najvjerovatnije prvo djelovati na području Mostara ili Trebinja. Prema informacijama Ministarstva sigurnosti, ruski helikopter trebao bi da oko 16.00 sati sleti na sarajevski aerodrom.

Prema riječima Agića, nakon konsultacija i priprema Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane BiH sa kolegama iz Rusije, helikopter će biti upućen na požarište gdje je najteža situacija.

"Helikopter Oružanih snaga imao je danas izuzetno kvalitetan angažman na području opštine Konjic i nadamo se da će u popodnevnim satima angažman biti nastavljen“, rekao je Agić za "BH-radio".

On je dodao da je planirano da drugi helikopter Oružanih snaga u popodnevnim satima krene na područje Trebinja, gdje je situacija na požarištima izuzetno teška. Danas je, kaže Agić, najteža situacija na području Mostara i Trebinja.