{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuzi zainteresirani za učešće u izgradnji koridora 5-C

F
FENA
26.3.2012. u 14:47
0
2
Francuzi zainteresirani za učešće u izgradnji koridora 5-C
0
Francuzi zainteresirani za učešće u izgradnji koridora 5-C
Damir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Francuske u BiH Rolanda Gillesa s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.
Ambasador Gilles je čestitao ministru Hadžiću na imenovanju i poželio mu uspjeh u radu.

Zahvalivši na čestitkama ministar Hadžić je rekao da je formiranjem Vijeća ministara BiH stvorena pozitivna atmosfera u Bosni i Hercegovini.

Naglasio je da je u kratkom roku Vijeće ministara BiH uspostavilo pozitivnu komunikaciju s enitetima te da svi zajednički rade na unapređenju ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

"Otvaranje Vijeća ministara BiH prema entitetima i entiteta prema Vijeću ministara će ubrzati evropski put Bosne i Hercegovine. Jedan pozitivan iskorak, proizašao iz dobre saradnje, jeste definiranje IPA projekata u oblasti transporta“, istakao je ministar Hadžić.

Hadžić je informirao ambasadora Gillesa o trenutnim aktivnostima koje ministarstvo provodi na ubrzavanju gradnje autoceste na koridoru 5-C, što je jedan od prioriteta Bosne i Hercegovine.

Ambasador Gilles je rekao da je koridor 5-C projekt od evropske važnosti i naglasio da postoji ogroman interes francuskih kompanija za učešće u izgradnji koridora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: