{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interes francuskih kompanija za izgradnju cestovne infrastrukture u BiH

F
9.5.2012. u 13:41
1
1
Interes francuskih kompanija za izgradnju cestovne infrastrukture u BiH
1
Interes francuskih kompanija za izgradnju cestovne infrastrukture u BiH
Foto: Ilustracija
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Francuske Rolanda Gillesa, s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji i prioritetima Vijeća ministara BiH te unapređenju privredne saradnje dviju država.
Sagovornici su ocijenili da su odnosi BiH i Francuske dobri i prijateljski i da je potrebno dodatno snažiti privrednu saradnju.

U tom pravcu, Gilles je najavio da će Francuska ambasada organizirati "Dane informacija o BiH“ te da postoji interes velikih kompanija iz Republike Francuske za ulaganja u BiH, osobito u oblasti cestovne izgradnje.

Bevanda je pozdravio inicijativu Ambasade, naglasivši da su projekti izgradnje autoceste na koridoru 5c, Jadransko-jonske autoceste i sektor energetike oblasti u kojima inozemni ulagači imaju otvoren i ravnopravan prostor za svoje investicije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je izrazio optimizam glede usvajanja budžeta u Parlamentarnoj skupštini BiH, istaknuvši da BiH ne može sebi dopustiti da ponovno bude na privremenom finansiranju.

Obostrano je konstatirano da se presuda "Sejdić- Finci“ treba implementirati što prije, u punom kapacitetu, što će otvoriti novu evropsku stranicu Bosne i Hercegovine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Zahvalivši Republici Francuskoj na dosadašnjoj podršci, predsjedavajući Bevanda je uputio čestitke novoizabranom francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: