{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Formiranje državne vlasti je karta za Evropu"

S
26.4.2011. u 18:10
0
2
"Formiranje državne vlasti je karta za Evropu"
0
"Formiranje državne vlasti je karta za Evropu"
Dervo Sejdić
Politički subjekti moraju kreiranje vlasti u BiH shvate ozbiljno, jer je to jedan od uslova za pristupanje Evropskoj uniji, rekao je koordinator Savjeta Roma u BiH Dervo Sejdić.
On je danas u Prnjavoru, učestvujući na sastanku čija je tema bila položaj nacionalnih manjina u Ustavu BiH, naglasio da je potrebno intenzivno raditi na normalizaciji unutrašnjih odnosa u BiH, postići institucionalni okvir ravnopravnosti svih nacionalnih manjina i provesti presudu Međunarodnog suda u Strazburu u slučaju "Sejdić-Finci".

Govoreći o poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću Romi, kako u Prnjavoru tako i u cijeloj BiH, Sejdić je rekao da su to najčešće problemi nezaposlenosti, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite.

"Imam informaciju da romska djeca u Prnjavoru redovno idu u školu, što je za svaku pohvalu, ali smatram da bi lokalna vlast trebala naći više mogućnosti da se oni podrže i pomognu u sistemu obrazovanja", izjavio je Sejdić.

Predsjednik Odbora udruženja "Romska djevojka" iz Prnjavora Mišo Mirković rekao je da je cilj današnjeg sastanka da nacionalne manjine stvore takvu poziciju u društvu da mogu kandidovati svoje predstavnike za sve nivoe vlast,od lokalnog do državnog nivoa.

Udruženje "Romska djevojka" iz Prnjavora nosilac je projekta “Evropa u malom“, čiji je cilj unapređenje položaja nacionalnih manjina na području ove opštine kroz kvalitetno djelovanje predstavnika nacionalnih manjina u lokalnoj vlasti.

Partner u implementaciji projekta koji će trajati četiri mjeseca je ukrajinsko kulturno-umjetničko društvo "Taras Ševčanko" Prnjavor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: